Chevrolet Cruze, Spark şi Aveo, preparate pentru SEMA

Autor: Iulian Dnistran 22 oct. 2012 Tuning auto

Chevrolet va fi prezent la salonul de tuning SEMA din Las Vegas de la sfârşitul acestei luni cu o serie de maşini compacte modificate, precum Cruze, Spark şi Sonic (sau Aveo, cum e vândut pe meleagurile europene). Asta înseamnă că americanii s-au gândit şi la cei de pe Bătrânul Continent care deţin astfel de modele şi care ar vrea să îşi personalizeze maşinile.

Vestea şi mai bună este că oficialii GM au declarat că dacă va exista suficient interes pentru conceptele de mai jos, acestea ar putea intra în producţia de serie limitată.

Sedanul Cruze a fost modificat astfel încât să urce o treaptă pe scara luxului. Denumită Upscale, compacta americană  a primit o vopsea metalizată care se aseamănă cu vinarsul şi câteva elemente de exterior unice, precum jantele de 19 ţoli vopsite în culoarea Black Ice, geamurile fumurii şi pachetul aerodinamic.

Interiorul conceptului Cruze Upscale a fost îmbrăcat în piele de culoare maro cusută cu aţă galbenă, iar partea tehnică a fost îmbunătăţită prin intermediul unui kit de suspensie ajustabilă şi a unui set de frâne noi.

După Cruze vine, în ordinea mărimii, Aveo (sau Sonic), iar unul dintre cele două concepte bazate pe sedanul compact a primit denumirea Z-Spec 2.5.

Printre modificările aduse acestui model se numără un kit aerodinamic, un eleron, farurile fumurii, jantele de 18 ţoli, suspensia coborâtă şi sistemul audio cu subwoofer de 200 W. De asemenea, frânele au fost îmbunătăţite cu discuri de 16 ţoli şi etriere cu patru pistonaşe pe faţă, iar puterea a fost crescută prin intermediul unui sistem de admisie nou şi a unui sistem de evacuare Borla.

Nici Spark, cel mai mic model al producătorului american, nu a scăpat de tratamentul SEMA. Astfel, dintre cele trei concepte Spark care vor fi prezente la Las Vegas, cel denumit Sinister ne-a atras atenţia cel mai mult.

Cu jante de 18 ţoli, aripi evazate şi un kit aerodinamic agresiv, Chevrolet Spark Sinister concept se vrea o maşină inspirată din raliuri, dar al cărui mediu natural este oraşul. Oricum ar fi, designul exterior al maşinuţei ar trebui să se încadreze perfect în stilul general al salonului de tuning american.

Salonul SEMA se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2012 în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide