Chevrolet Matiz cu motor de Corvette, de vânzare în Germania

Daewoo Matiz a devenit de-a lungul timpului cunoscut drept un model simplu, care consumă puţin şi e făcut pentru oraş. Se pare, însă, că nişte germani au avut alte planuri pentru maşinuţa citadină.

Chevrolet Matiz cu motor de Corvette, de vânzare în Germania Chevrolet Matiz cu motor de Corvette, de vânzare în Germania

Chevrolet Matiz sau Daewoo Matiz, aşa cum a ieşit de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova unde acum se construieşte minimonovolumul Ford B-Max, e cunoscut drept o maşină mică de oraş, care nu excelează atunci când şoferul are piciorul drept mai greu şi vrea să se distreze puţin pe şosea.

Ei bine, un grup de germani a găsit o altă întrebuinţare pentru Chevrolet-ul citadin. Ei au scos tot ce era inutil şi au transformat maşina într-una de curse. Sub capotă au pus un motor V8 de 7,0 litri de pe un Chevrolet Corvette Z06, care dezvoltă nu mai puţin de 520 de cai-putere, conform anunţului de vânzare.

Pe lângă motorul imens, nemţii au montat şi o cutie de viteze secvenţială, jante de 18 ţoli îmbrăcate în anvelope de curse, dar şi o sistem de direcţie nou şi un set de frâne performante.

Toate aceste date se traduc într-o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în 3,7 secunde şi de la zero până la 200 km/h în 10,9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 260 km/h.

Licitaţia de pe site-ul eBay Germania începe de la 40.000 de euro, însă şansele ca maşina să se vândă la preţul acesta sunt destul de mici, având în vedere că transformarea Matiz-ului într-o maşină de curse a costat în jur de 250.000 de euro.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.