Chevrolet Matiz cu motor de Corvette, de vânzare în Germania

Autor: Iulian Dnistran 02 nov. 2012 Tuning auto

Chevrolet Matiz sau Daewoo Matiz, aşa cum a ieşit de pe linia de asamblare a fabricii din Craiova unde acum se construieşte minimonovolumul Ford B-Max, e cunoscut drept o maşină mică de oraş, care nu excelează atunci când şoferul are piciorul drept mai greu şi vrea să se distreze puţin pe şosea.

Ei bine, un grup de germani a găsit o altă întrebuinţare pentru Chevrolet-ul citadin. Ei au scos tot ce era inutil şi au transformat maşina într-una de curse. Sub capotă au pus un motor V8 de 7,0 litri de pe un Chevrolet Corvette Z06, care dezvoltă nu mai puţin de 520 de cai-putere, conform anunţului de vânzare.

Pe lângă motorul imens, nemţii au montat şi o cutie de viteze secvenţială, jante de 18 ţoli îmbrăcate în anvelope de curse, dar şi o sistem de direcţie nou şi un set de frâne performante.

Toate aceste date se traduc într-o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în 3,7 secunde şi de la zero până la 200 km/h în 10,9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 260 km/h.

Licitaţia de pe site-ul eBay Germania începe de la 40.000 de euro, însă şansele ca maşina să se vândă la preţul acesta sunt destul de mici, având în vedere că transformarea Matiz-ului într-o maşină de curse a costat în jur de 250.000 de euro.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide