Cum îşi testează poliţia americană radarele. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 26 oct. 2012 Tuning auto
Cum îşi testează poliţia americană radarele. VIDEO

De la ce viteză nu te mai prind camerele radar ale Poliţiei? 200 km/h? 250 km/h? 300 km/h? Dacă speraţi că veţi fi vreodată mai rapizi decât camera foto care însoţeşte radarul, mai gândiţi-vă!

În statul Texas din Statele Unite ale Americii s-a deschis, recent, o porţiune de şosea care are limita de viteză de 137 km/h (85 de mile pe oră). Odată cu deschiderea şoselei, a fost instalat un sistem care funcţionează atât ca un radar, care fotografiază ambele plăcuţe de înmatriculare ale maşinii, dar şi ca un sistem de taxare automată, denumită TxTag.

Pentru a „testa” sistemul de taxare automată, John Hennessey a propus să vină cu două maşini pe noua şosea, iar poliţia a acceptat. Dar maşinile aduse de Hennessey nu sunt chiar nişte maşini obişnuite. Nu, el s-a prezentat cu un Hennessey VR1200 Twin Turbo şi un Chevrolet Camaro HPE700.

Astfel, Hennessey a ajuns cu Cadillac-ul de 1.200 de cai-putere până la viteza de 355 km/h, iar cu Camaro-ul de 707 CP până la 328 km/h. Iar radarul şi-a făcut treaba de fiecare dată.

Asta înseamnă că, cel puţin deocamdată, încercarea de a bate radarul cu viteza este în zadar.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide