”Dubă” transformată în… cabriolet: Nissan Evalia C

Autor: Oraan Mărculescu acum 8 ani Tuning auto

În sezonul estival apar maşinile cabrio, care, pentru mulţi, reprezintă libertatea totală şi le conferă pasagerilor impresia de mici vedete. Până acum, maşinile cabrio ofereau maximum 5 locuri, dar carosierul italian Giovanni Vernagallo vine cu o propunere mai generoasă.

Practic, vorbim de transformarea în maşină decapotabilă a utilitarei Nissan NV200, care pe unele pieţe este cunoscută sub denumirea de Evalia. Maşină care e oferită atât ca dubă de marfă, cât şi ca monovolum pentru maximum 7 pasageri.

Ei bine, Evalia C e un proiect comandat de o firmă de turism din sudul Italiei, maşina fiind folosită pentru transportul celor interesaţi în regiunea Capri.

Carosierul italian a ”decupat” partea superioară a portierrelor şi plafonul maşinii, renunţând cu această ocazie şi la geamurile laterale, dar a păstrat portierele culisabile. Totuşi, pentru că vorbim de un monovolum, maşina beneficiază de o structură tubulară, care asigură rigiditatea caroseriei, dar e şi suport peentru acoperişul amovibil, din material textil.

Nissan Evalia C poate fi echipat cu aceleaşi motorizări şi dotări ca un Evalia de serie, iar, în Italia, maşina poate fi comandată chiar de la dealerul Nissan din zonă.

Preţul nu e chiar accesibil, cifrându-se la 47.500 de euro – aproape la nivelul unui Nissan 370Z Roadster sau, de ce nu, cam la fel cu preţul unui Nissan Muranno Crosscabriolet (care trebuie importat din SUA). Însă avantajul lui Evalia C este că poate transporta 7 pasageri, fiind un cabriolet unic pe piaţă în acest moment.Comentarii
Inchide