Elia prezintă la Frankfurt 2011 Dacia Duster DARKSTER

Se pare că potenţialul SUV-ului autohton este nelimitat: ne-o demonstrează tunerul Elia, la Salonul Auto Frankfurt 2011, printr-un Duster cu un look foarte schimbat, botezat Darkster. Nu-i aşa că aţi vrea un astfel de Duster?

Elia prezintă la Frankfurt 2011 Dacia Duster DARKSTER Elia prezintă la Frankfurt 2011 Dacia Duster DARKSTER

În lumea tuningului, moda caroseriilor cu vopsea mată (sau cu folie având acelaşi look) a luat un avânt neaşteptat în ultima vreme. Iar Dacia Duster nu face excepţie, pretându-se la acest tratament: ne-o demonstrează tunerul Elia, prin creaţia sa Darkster de la Salonul Auto Frankfurt 2011.

Nu vorbim de un tuning care să presupună modificări estetice sau tehnice importante, fiind mai degrabă vorba despre un program de accesorizare mai bogat decât ceea ce propune catalogul producătorului român. Însă, chiar şi aşa. Elia Darkster devine un adevărat magnet, mai ales dacă ne raportăm la gama de serie Dacia.

Faţă de prima intervenţie a celor de la Elia asupra Daciei Duster, în cazul lui Darkster atrage atenţia, normal, finisarea în negru mat - de unde şi numele: "dark" înseamnă negru în engleză, iar "ster" provine pur şi simplu de la Duster. O combinaţie de litere amuzantă, nu?

Dacia Duster Darkster este "cocoţată" pe jante de 18 inch, cu un design aproape racing, iar bosajele roţilor sunt lăţite suplimentar prin mici fendere din plastic negru. Centura inferioară a maşinii este dominată de mini-bull-bar-urile cromate faţă şi spate, precum şi de praguri de asemenea cromate.

În spate, Duster capătă o imagine destul de sportivă datorită celor două evacuări cromate de mari dimensiuni, dar şi graţie eleronului de pe hayon, cu o formă care aminteşte mai degrabă de lumea hot-hatch-urilor. Totuşi, să nu uităm că Duster este, la urma urmei, un SUV, aşa încât cei de la Elia l-au pregătit corespunzător pentru expediţii: proiectoare pe barele de amarare, precum şi un portbagaj suplimentar pe acoperiş.

Darkster mai beneficiază de câteva mici tuşe de crom, cum ar fi carcasele oglinzilor sau mânerele uşilor, iar în interior scaunele sunt personalizate cu logo-ul Elia - habitaclul, însă, rămâne dotat cu materiale plastice şi textile rezistente la murdărie.

Dacia Duster Elia Darkster are chiar şi un preţ pentru europenii interesaţi: 27.990 euro. Suntem siguri că, la acest preţ, cei de la Dacia ar putea propune un program propriu de accesorizare off-road mai reuşit, nu credeţi?

Vedeţi aici ce alte modele au mai fost prezentate de Dacia la Salonul Auto Frankfurt 2011!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.