Fenice Milano prepară un Fiat 500C Abarth de... 500.000 euro

Cât de excentric trebuie să fii să plăteşti o jumătate de milion de euro pentru un Fiat? Ei bine, este cazul unui milionar chinez, care a apelat la tunerul Fenice Milano pentru a deveni proprietarul unei maşini unice. Vedeţi în continuare despre ce este vorba.

Pentru ce a dat acest milonar excentric din China o jumătate de milion de euro? Pentru un cabriolet Fiat 500C Abarth preparat de Fenice Milano. Dar nu vă gândiţi la un tuning axat pe performanţe, ci pe unul în care prioritar a fost luxul - drept dovadă şi denumirea maşinii: Fiat 500C Abarth Fenice Milano "La Dolce Vita Gold and Diamonds".

La cererea clientului, maşina a fost ornată cu multe detalii din... aur de 24 de carate: vopsea albă perlată, cu particule din aur, carcasele retrovizoarelor, elemente ale farurilor, spoilerelor şi pragurilor sau arcele laterale ale acoperişului. Să nu uităm de evacuare, având ieşire aurită, dar, mai ales, de jantele sportive, care vor lua ochii oricui.

La interior, ornamentele din aur sunt ceva mai puţin numeroase, atmosfera fiind dominată de inserţii din lemn de esenţă rară şi o tapiţerie Alcantara albă, având cusături la vedere. Însă piesa de rezistenţă este reperzentată de ecranul central, din partea superioară a consolei centrale.

Care nu e un ecran tactil obişnuit, ci... un iPad, care poate fi scos uşor din ramă. Dar, din nou, nu vorbim de un iPad obişnuit, ci de unul realizat de designerul englez Stuart Hughes. Ceea ce înseamnă că e un iPad Supreme Edition, realizat din aur masiv de 24k şi ornat cu diamante. Devine insignifiant faptul că acest iPad oferă sistem GPS, conectivitate internet sau un complex sistem de management al melodiilor preferate.

De asemenea, pare neimportant faptul că motorul turbo de 1,4 litri al maşinii a fost revizuit, puterea crescând de la 140 CP la 200 CP, graţie resoftării unităţii centrale electronice, înlocuirii turbosuflantei sau unei noi linii de evacuare. S-a intervenit şi asupra suspensiilor sau a sistemului de frânare, care poartă semnătura Brembo.

O adevărată bijuterie pe patru roţi, care va intra în posesia excentricului proprietar într-un mod inedit: versiunea finală va fi prezentată oficial într-un magazin de bijuterii din China. Oare e un cadou pentru soţie sau amantă?

CREZI CĂ ACEST FIAT 500C FENICE MILANO E UN KITSCH?

Fiat 500C Abarth Fenice Milano Gold and Diamonds de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.