Ford Focus RS by Mcchip-Dkr

Ford Focus RS mai calcă o barieră de putere pe puntea faţă, cea de 400 CP, sub bagheta tunerului german Mcchip.

Ford Focus RS by Mcchip-Dkr Ford Focus RS by Mcchip-Dkr

În cazul unei maşini cu tracţiune roţile faţă trebuie să facă două lucruri în acelaşi timp,â: să pună puterea pe şosea şi vehiculul pe curbe. Cu ceva vreme în urmă se spunea că 250 CP reprezintă sarcina supremă la care roţile viratorii pot face faţă, dar Ford Focus RS a contrazis această teorie, urcând ştacheta la 300 CP. Şi tot Focus RS mai ridică pragul de sus la peste 400 CP, cu ajutorul celor de la Mcchip.

Cei 401 Cp au fost "prăsiţi" prin înlocuirea intercooler-ului, modificarea admisiei, substituirea evacuării şi reprogramarea ECU. Nu doar caii s-au înmulţit, dar şi cuplul a fost multiplicat, crescând de la 440 Nm la 620 Nm. Iar preţul pentru această alchimie este de 4.499 euro, adică un chilipir. Dacă luăm totul de bun, atunci putem spune că este cea mai ieftină cale de a avea un supercar wannabe în garaj. Dar, avem reţineri că acest model chiar beneficiază de cei 401 CP, tunerul evitând să anunţe în cât poate "McFocus-ul" să atingă 100 km/h şi anunţă că viteza maximă este de 278 km/h,

Dintr-o dată parcă nu mai pare aşa de îmbietor, pentru că nu se specifică nimic despre tracţiune integrală sau un diferenţial custom. Iar să plăteşti 4.499 de euro pentru subvirări garantate şi 18 km/h în plus (de care te vei bucura prea rar) nu mai pare o investiţie rentabilă, mai ales că estetic nu este prea diferenţiat. Există şi un stage 1, de doar 345 CP, care este mai sincer în performanţă, care presupune doar o remapare la un preţ de 799 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.