Ford Transit SuperSportVan - duba de 200 CP!

Cu ocazia Salonului de Autovehicule Comerciale de la Birmingham, inginerii Ford şi-au permis să devieze de la ideea de utilitară, creând un exemplar unic: Ford Transit SuperSportVan. Un fel de dubă supersport...

Ford Transit SuperSportVan - duba de 200 CP! Ford Transit SuperSportVan - duba de 200 CP!

Ford Transit este printre cele mai cunoscute maşini de marfă din lume, iar reputaţia acestei denumiri este la cote foarte înalte. Inginerii diviziei de maşini utilitare Ford s-au gândit că nu ar fi rău să se "joace" puţin cu această maşină, aşa încât, acum 4 ani au prezentat o versiune pregătită parcă pentru curse: Ford Transit SportVan.

Era vorba, însă, doar de un machiaj în spirit racing, precum şi de mici modificări ale trenului de rulare, deoarece motorul era acelaşi TDCi Duratorq de 130 CP, disponibil şi pe versiunile normale de marfă. Totuşi, atracţia consta în numărul de exemplare: doar 500 de modele urmau a fi produse.

Acum, inginerii Ford recidivează cu un upgrade al acelui model, de data aceasta fiind vorba despre un unicat: Ford Transit SuperSportVan. Modelul beneficiază la exterior de un tratament sportiv, cu două dungi longitudinale pe capotă şi acoperiş (în stil LeMans) sau caroiaj alb-negru, amintind de steagurile de finish din cursele auto.

Jantele racing, încălţate cu pneuri foarte late, te pun în gardă cu privire la puterea de sub capotă. Acolo unde a fost montat motorul diesel în cinci cilindri, de 3,2 litri, care, în mod normal, se găseşte doar pe versiunile mai mari de Transit, nu pe această versiune de bază, cu ampatament scurt.

Motorul dezvoltă 200 CP şi un cuplu motor maxim de 470 Nm, ceea ce promite performanţe de invidiat în cazul acestui model gândit pentru performanţe. Oricum, Ford Transit SuperSportVan se doreşte mai degrabă un tribut adus unei creaţii cu adevărat remarcabile de acum 30 de ani, când inginerii Ford au grefat motorul V8 de 5,0 litri şi 650 CP de pe reputatul supercar Ford GT40 pe un Transit, care atingea astfel peste 280 km/h.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.