Ghici, ciupercă, ce-i? Tuning ”aşa nu” bazat pe Dacia 1300/Renault 12

Mulţi vor recunoaşte în această creaţie celebra deja Dacia 1300. Cu diferenţa că e vorba de modelul original Renault 12. Ar fi fost exagerat să vă întrebăm ce maşină este, însă ne interesează părerea voastră: e sau nu o bătaie de joc acest bricolaj?

Ghici, ciupercă, ce-i? Tuning ”aşa nu” bazat pe Dacia 1300/Renault 12 Ghici, ciupercă, ce-i? Tuning ”aşa nu” bazat pe Dacia 1300/Renault 12

Renault 12 (cunoscuta Dacia 1300 la noi) s-a vândut în multe părţi ale lumii, pe unele pieţe având un mare succes, pe altele nu. În cazul de faţă, se pare că vorbim de o piaţă din nordul Africii sau din Orientul Mijlociu, unde un fan a decis să-şi transforme maşina în acest mod.

Sincer, am mai văzut tuninguri nereuşite (ca să folosesc un termen cât mai civilizat) bazate pe Dacia 1300 / Renault 12, însă, de această dată, chiar nu găsesc termenii care să descrie cât mai corect creaţia din aceste imagini. În primul rând, proprietarul este un fan înflăcărat şi al gumelor cu abţibilduri, maşina fiind pur şi simplu împopoţonată cu diverse stickere şi logo-uri - dintre care se remarcă "DUB".

Apoi ne întrebăm ce l-a făcut să apeleze la asemenea bosaje exagerate pentru roţi, care fac maşina să arate doar comic. Însă cu adevărat comică este soluţia găsită pentru capota portbagajului, care se sprijină într-o... cheie fixă, lăsând la vedere o imensă boxă în interior. Imens este, de altfel, şi eleronul.

Despre spoilere sau oglinzile laterale, no comment, nu e prima oară când vedem aşa ceva. Interesantă, totuşi, ideea simetriei între evacuarea cromată şi, probabil, ţeava de admisie din spoilerul frontal. Nu mai comentăm cu privire la particularizarea interiorului, fanii kitsch-urilor vor fi entuziasmaţi.

CE NOTĂ CREDEŢI CĂ MERITĂ ACEST TUNING BAZAT PE DACIA 1300 / RENAULT 12 ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.