Hennessey şi-a făcut deja planuri cu CTS-V: peste 1.000 CP sub capotă

Rivalul de peste Marea Apă a lui BMW M5 primeşte atenţie din partea Hennessey Performance. Asta nu poate însemna decât cantităţi imense de putere...

Hennessey şi-a făcut deja planuri cu CTS-V: peste 1.000 CP sub capotă Hennessey şi-a făcut deja planuri cu CTS-V: peste 1.000 CP sub capotă

Nici măcar nu a ieşit pe piaţă, şi deja super-berlina americană Cadillac CTS-V intră într-un program de modificări de la Hennessey Performance.

Cei 640 de cai-putere (şi 855 de Newtoni-metru) livraţi de V8-ul de 6,2 litri (supraalimentat cu compresor mecanic) ai lui CTS-V vor primi peste 50% din puterea iniţială, ajungând la cifra magică de 1.000 de cai-putere. 

Pentru asta, Hennessey Performance va scăpa de compresor şi va monta două turbosuflante sănătoase, motorul primind elemente de aluminiu forjat pentru a face faţă noilor presiuni; nici transmisia nu va rămâne cea de pe modelul standard. În acelaşi pachet sunt incluse frâne ceramice şi un kit widebody

Având în vedere că proiectul se află, deocamdată, în stadiul virtual, nu există cifre de performanţă, însă John Hennessey a spus că „se va putea apropia de viteza maximă de 380 km/h”.

Dacă nu eşti încântat cu ideea de bi-turbo - sau cu aceea că berlina ta poate bate pe pista de drag cam oricare supercar modern - atunci poţi opta şi pentru două versiuni cu compresor, una cu 750 CP şi una cu 800 de cai-putere.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.