Hennessey Venom 1000: un Viper cu peste 1.000 CP

Hennessey Performance, casa de tuning din Statele Unite ale Americii care a creat, printre altele, modelele Venom GT şi Cadillac-ul cu 1.226 de cai putere VR1200, a publicat primele imagini şi informaţii despre pachetele pe care le va oferi pentru noul SRT Viper.

Hennessey Venom 1000: un Viper cu peste 1.000 CP Hennessey Venom 1000: un Viper cu peste 1.000 CP

Noul SRT Viper va fi, probabil, unul dintre cele mai râvnite muscle car-uri de peste Ocean, mai ales că e mai ieftin decât principalul său rival, Chevrolet Corvette ZR1.

Astfel, cei de la Hennessey Performance au pregătit două pachete de modificări pentru ultima generaţie a Viper-ului şi le-au numit Venom 700R şi Venom 1000 Twin Turbo.

Dacă ne luăm după proiectele mai vechi ale americanilor de la Hennessey, cum ar fi Cadillac-ul VR1200 Twin Turbo cu 1.226 de cai putere, putem intui ce înseamnă numerele din denumirile noilor kituri de tuning.

Deşi preţurile pentru cele două pachete nu au fost publicate, ştim că Venom 700R va ridica puterea motorului V10 de 8.4 litri a Viper-ului de la cei 640 de cai putere şi 814 Nm standard la… aţi ghicit: 725 de cai putere şi 941 Nm.

Cu atâta putere, un Viper Venom 700R face suta în 3,1 secunde şi ajunge până la o viteză maximă de 347 km/h. Modificările care au făcut posibilă această creştere a puterii includ pistoane modificate, convertoare catalitice de volum ridicat, un filtru de aer sport, un sistem de evacuare din oţel inoxidabil şi recalibrarea modulului electronic de control al motorului.

Cât despre Venom 1000 Twin Turbo, e destul de clar că în ecuaţie au intrat două turbocompresoare. Astfel, puterea a crescut la 1.120 de cai putere şi 1.479 Nm, suficient pentru un sprint de la zero până la 100 km/h în doar 2,7 secunde.

Printre opţiunile disponibile se numără diferite componente din fibră de carbon pentru exterior şi interior, jante mai uşoare, centuri de siguranţă în cinci puncte, rollbar şi răcitor pentru diferenţialul de pe puntea din spate, destul de util pentru condusul pe circuit, conform celor de la Hennessey.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.