Hofele tunează Volkswagen Phaeton în stil... Bentley

Dacă nu sunteţi impresionaţi de recentul facelift în stil Golf 6 pentru Vokswagen Phaeton, poate veţi fi interesaţi de un alt fel de "facelift", în stil Bentley, realizat de tunerul Hofele.

Hofele tunează Volkswagen Phaeton în stil... Bentley Hofele tunează Volkswagen Phaeton în stil... Bentley

Cu ocazia Salonului Auto Beijing 2010, Volkswagen a prezentat noua versiune Volkswagen Phaeton facelift, care, deloc surprinzător, preia tema deja cunoscută de la VW Golf 6. Însă cei care doresc un aer şi mai aristocratic şi luxos pentru limuzina germană, pot apela la tunerul Hofele.

Vechiul Volkswagen Phaeton a fost modificat de Hofele in stil Bentley

Acesta a realizat acum câteva luni un kit estetic interesant pentru limuzina Phaeton, împreună cu modificări tehnice la nivelul motoarelor. Cât de reuşit este acesta - mai ales în comparaţie cu recentul pachet exterior propus pentru noul Audi A8 - rămâne la latitudinea fiecăruia să aprecieze.

De la început se remarcă similitudinea cu limuzinele Bentley, în principal datorită faptului că grila radiatorului este acum împletită, exact ca la un Bentley Continental (lipsind doar mica baghetă cromată centrală).

Grila radiatorului lui Phaeton by Hofele arata ca a unui Bentley Continental

Interesant, dacă grila unui Phaeton normal, înainte de facelift, se termina la nivelul inferior al farurilor, cei de la Hofele au prelungit-o, "muşcând" din spoilerul frontal. Ceea ce, la o privire fugară, poate da impresia că ai în faţă o... Skoda Superb. Dar lucrurile stau altfel.

Dacă pentru faruri a fost păstrată forma originală, nu acelaşi lucru îl putem spune despre spoiler, care a fost redesenat, primind în partea inferioară trei fante generoase de aer, iar spoturile de ceaţă şi-au găsit locul în mod decent sub faruri.

Spatele, în schimb, nu a fost modificat drastic, principala noutate reprezentând-o micul eleron integrat în capota portbagajului, în timp ce evacuările şi prelungirea spoilerului îi conferă maşinii o uşoară impresie de dinamism mai pronunţat. În rest, Phaeton degajă aceeaşi impozanţă şi eleganţă sobră din spate.

Spatele lui VW Phaeton tunat de Hofele este foarte putin modificat

Lucru valabil şi pentru lateralul maşinii, care nu a fost denaturat cu praguri sportive. Se remarcă, în schimb, jantele sportive de 20", din seria Michello, încălţate cu pneuri 245/40 R 20 în faţă, respectiv 275/35 R 20 în spate. Sistemul de frânare este unul racing, având etriere cu 6 pistonaşe, iar suspensia pneumatică a fost setată pentru a coborî garda la sol suplimentar cu 4 cm.

Hofele a intervenit şi în privinţa motorizărilor, deoarece kitul de modificare este disponibil pentru orice variantă de motorizare VW Phaeton. Cel mai puţin potent motor (3.0 TDI) are acum puterea crescută de la 225 CP la 265 CP, în timp ce pentru versiunea de vârf 6.0 W12 de 450 CP, Hofele creşte puterea la 480 CP. Totul doar prin resoftarea unităţii electronice centrale.

În ce priveşte interiorul, Hofele propune o gamă diversă de tapiţerii şi inserţii interioare, încercând să satisfacă mult mai multe gusturi decât ar putea un model Phaeton de serie. Bineînţeles, dacă tot vrei un look de Bentley, este de preferat să optezi pentru setul "Bi-colour", cu piele în două nuanţe, bej şi negru.

Hofele propune pentru VW Phaeton un interior in stil Bentley, cu tapiterie in doua nuante

Scaunele au partea interioară cadrilată ("diamond pattern"), la fel ca şi feţele uşilor, în timp ce inserţiile de pe bord, uşi şi consola centrală sunt din lemn de esenţă rară sau, pentru cei pretenţioşi, din lac piano. Nu lipseşte logo-ul Mythos Royal pe pragurile portierelor sau sigla Hofele pe volanul multifuncţional.

Preţul pentru a modifica un Volkswagen Phaeton în acest stil apropiat de Bentley nu este unul mic, dar e rezonabil pentru această categorie: cea mai ieftină versiune de motorizare, 3.0 TDI, necesită aproximativ 20.000 euro pentru o transformare completă.

Mai rămâne doar o întrebare: merită acest Phaeton Mythos by Hofele sau mai bine optezi pentru noul VW Phaeton facelift?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.