Hummer H1 dragster, cu 2.600 de cai-putere? Păi, de ce nu? [VIDEO]

În lumea iubitorilor de maşini nu există limite. Până să decidem dacă asta este de rău sau de bine, să aruncăm o privire la acest monstru cu peste 2.600 de cai-putere.

Hummer H1 dragster, cu 2.600 de cai-putere? Păi, de ce nu? [VIDEO] Hummer H1 dragster, cu 2.600 de cai-putere? Păi, de ce nu? [VIDEO]

Proprietarul acestei maşinării, californianul Grant Frayser, are o pasiune pentru dragsterele de nisip. Aşa cum te aştepţi atunci când auzi „dragster de nisip”, aceştia sunt nişte monştri cu putere imensă, încălţaţi cu anvelope cu lamele precum înotătoarele. 

Şi, din nou, cum era de aşteptat în cazuri de modificări extreme, puţine elemente mai au de-a face cu modelul standard H1. Totul a fost rigidizat, dopat şi apropiat de sol. Şi apoi dopat încă un pic. Sub capotă lată stă un motor V8 de 10 litri, supraalimentat cu o turbosuflantă ProCharger 136. Puterea dezvoltată pe bancul de teste - în contextul folosirii metanolului pe post de carburant, şi a unei presiuni de 41 psi - este de 3.071 CP, iar cuplul atinge şi 2.720 Nm. 

După instalarea filtrului de aer, puterea scade la 2.633 CP, iar cuplul ajunge la 2.303 Nm. Suficient ca să facă asta: 

Mai multe detalii tehnice găseşti în clipurile de mai jos.

via autoevolution

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.