Mansory White Ghost Limited

Rolls-Royce Ghost, cel mai mic Rolls din era actuală, încape pe mâna Mansory, care îl transformă în cea mai sportivă limuzină Rolls Royce din toate timpurile, dar şi preţul este pe măsură…

Mansory White Ghost Limited Mansory White Ghost Limited

Modelele Rolls Royce, datorită gabaritului şi a imaginii foartesobre, nu se prea pretează la personalizări care să evidenţiezelaturile sportive. Profitând însă de faptul că Rolls Royce Ghosteste cel mai mic reprezentat la gamei actuale, Mansory încearcă săîi aducă acestui model câteva tuşe sportive. Şi nu greşescgermanii…

Astfel, ediţialimitată Mansory White Ghost vine cu un kit sportivcomplet, format din spoilere, praguri şi jante, care aratăsurprinzător de bine pe o limuzină elegantă prindefiniţie. În plus culoarea alb perlat reuşeşte să pună învaloare foarte bune formele maşini, iar eleronul şi prizele de pelateral nu arată deloc forţate sau ostentative. În schimb, se camexagerează cu LED-urile, fiind montate un rând în partea frontalăşi unul în oglinzi, pentru că aceste elemente tind să devina din ceîn ce mai banale la nivel de întreaga industrie şi nu aduc un plusestetic la acest Rolls Royce.

Mansory White Ghost

Este oobservaţie subiectivă, dar Mansory reuşeşte să împrăştie impresiapozitivă de la exterior, cu un interior cam neinspirat. Nuanţavaniliei şi ciocolatiul arată foarte bine pe un deliciugastronomic, dar nu şi în interiorul unei limuzine elegante. Iarlemnul de bambus terfeleşte orice pretenţie de sobrietate şieleganţă, mai ales aplicat cam peste tot. În plus, iluminareainterioară cu LED-uri şi volanul sport parcă nu prea îşi mai aulocul în acest interior aproape psihedelic.

Mansory White interior

Din fericire,imaginea sportivă exterioară este susţinută şi de modificări denatură dinamică, prin înlocuirea evacuării şi resoftare Mansoryobţinând 638 CP şi un cuplu de 860 Nm. Aceste valori înseamnă unplus de 68 CP şi 80 NM faţă de Ghost-ul standard. Deşi nu pare mult, germanii se laudă căWhite Ghost prinde 100 km/h în 4,5 secunde, cu 0,4 secundemai repede decât Ghost. Viteza maximă este, de asemenea,îmbunătăţită White Ghost plafonându-se la 290 km/h.

Preţul acestuipachet este unul pe care destul de puţini îl pot achita, adică119.800 euro. Nu vi se pare mult, ei bine nu vorbim de preţulîntregului automobil, ci doar a elementelor de personalizare, decidacă mai adăugaţi şi costul unui Rolls Royce Ghost nou, deja factura capătă conotaţii obscene.Oricum Mansory plănuieşte să personalizeze doar 3 astfel deexemplare, deci sigur se va găsi un trio de magnaţi estici sau dinOrientul Mijlociu care să nu îşi facă aceleaşi calcule ca noirestul.