Mercedes C 63 AMG by EDO Competition

Autor: Dan Vache 29 iul. 2009 Tuning auto

Mercedes C 63 AMG by EDO CompetitionÎntr-adevăr, Mercedes C 63 AMG este o berlină foarte performantă, datorită motorului său V8 care produce 475 CP şi un cuplu de 600 Nm. Dar se poate şi mai bine – iar tunerul EDO Competition ne-o demonstrează.

Tunerul german reuşeşte o creştere de putere cu aproape 100 CP, până la 555 CP, modificând unitatea electronică centrală ECU şi înlocuind filtrele de aer, catalizatorul şi sistemul de evacuare. Cuplul motor ajunge şi el la o valoare foarte serioasă (680 Nm), ceea ce duce la o viteză maximă de top de 320 km/h, prin eliminarea limitării electronice, precum şi la un demaraj 0-100 km/h în doar 4,3 secunde.

Bineînţeles că, pentru a pune puterea uzinei de forţă la sol, era nevoie de roţi pe măsură: jante de 19", din aliaj ultrauşor, încălţate cu Michelin Pilot Sport Cup, de 235/35 R 19 pe faţă, respectiv 265/30 R 19.

Incaltat cu Michelin Pilot Sport CupEDO Competition mai oferă o caracteristică interesantă pe noua lor creaţie – sistemul de evacuare beneficiază de supape stil fluture, care monitorizează presiunea în timp real. Acestea sunt programabile şi contribuie serios la obţinerea unui cuplu mult mai bun la turaţii joase, fără a afecta puterea la turaţiile foarte înalte.

Despre personalizarea exteriorului sau a interiorului, lăsăm imaginile să vorbească de la sine. Cât despre preţ, doar cei cu adevărat interesaţi se pare că îl vor afla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide