MINI Cooper S şi Cooper JCW preparate de Nowak

MINI Cooper S după ce a trecut prin mâna celor de la Nowak se poate compara, cel puţin pe hârtie, cu numele grele din segmentul hot hatch, ca de exemplu Megane RS.

MINI Cooper S şi Cooper JCW preparate de Nowak MINI Cooper S şi Cooper JCW preparate de Nowak

MINI Cooper S şi MINI Cooper S JCW sunt sportive de buzunar foarte dinamice, dar nu se pot compara în nici un caz cu elita superioară a clasei hot hatch, în ciuda preţului premium. Acum pentru şi mai mulţi bani - probabil destul de mulţi din moment ce preţul este omis din comunicat - Nowak Motors, un tuner german le dă dreptul să intre în rândul greilor.

Ajustarea performanţelor prin tuning se poate face în trei etape N210, N230 şi N260. Primul pachet, N210, urcă puterea lui Cooper S prin schimbarea softului şi a evacuării la 210 CP. Cea de-a doua fază duce la un rezultat final de 230 CP prin aceleaşi operaţiuni, plus montarea unui filtru de aer sport. Cea mai "scandaloasă" propunere este însă N260, care prin "scamatoriile" enumerate anterior, plus înlocuirea axei cu came, a intercooler-ului şi modificarea chiulasei reuşeşte să ofere 260 CP.

Pe hârtie acest model se poate bate de la egal la egal cu Renault Megane RS. Problema este că şasiul lui Cooper S pare în unele momente depăşit de puterea stock, ceea ce înseamnă că 260 CP nu vor putea fi fructificaţi în nici un caz la adevărata valoare pe un model cu tracţiune şi ampatament atât de scurt. Dar, cel puţin din punct estetic acest model stă foarte bine, vopseaua verde mat asortată cu negrul gloss al plafonului venind ca o mănuşă. De asemenea jantele Nowak fac casă bună din punct de vedere estetic cu noile spoilere şi praguri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.