MW Design tunează BMW Z4: Slingshot

La prima vedere, pare doar un BMW Z4 negru obişnuit. Îţi trebuie atenţie pentru a descoperi care sunt detaliile diferenţiatoare în cazul acestui Z4 Slingshot by MW Design.

MW Design tunează BMW Z4: Slingshot MW Design tunează BMW Z4: Slingshot

După ce tunerul MW Design ne-a gratulat cu un destul defioros BMW M3 Darth Maul, acum se pare căoamenii s-au mai cuminţit cu acest BMW Z4Slingshot. Sau, mai bine spus, propun o creaţie maicizelată, mai pentru amatorii de stil şi eleganţă.

BMW Z4 Slingshot are ca punct de inspiraţiegolful, deşi nu prea te face să te gândeşti la crose şimingiuţe albe de golf. Tunerul face, însă, o paralelă maimetaforică, golful fiind considerat un sport care necesităabilităţi şi tehnică, dar şi echipamente de performanţă şi careutilizează materiale scumpe şi tehnologii sofisticate. Cine nucrede, să-l întrebe pe Tiger Woods cât îl costă crosele.

Revenind la maşină, Z4 Slingshot le va amintispecialiştilor adevăraţi de crosele de golf "Slingshot" create deNike. În primul rând, maşina are unele detalii vopsite înaceeaşi nuanţă de verde-lămâie ca aceste crose. Ceea ce sepotriveşte foarte bine cu vopseaua caroseriei, un gradient de lanegru la gri metalic, care face maşina să strălucească, dar nu de omanieră kitsch.

Jantele Modulare au nu mai puţin de 20", fiind comandatespecial pentru Z4 Slingshot. Sunt finisate, de asemenea,în negru polişat, iar spiţele subţiri lasă la vedere discurile maride frână (deocamdată de serie). Pneurile sunt de origine Toyo,având dimensiuni de 245/30 R 20 în faţă, respectiv 285/25 R 20 înspate. Suspensia provine de la H&R, iar arcurile sunt furnizatede Eibach.

BMW Z4 Slingshot avea nevoie de aceste modificări,deoarece MW Design nu s-a limitat doar la modificări estetice.Motorul ajunge acum la o putere de 400 CP (faţă de 340 CPîn cazul unui model de serie Z4sDrive35is), graţie remapăriiunităţii electronice centrale, dar şi adaptării unui nou sistem deadmisie racing sau înlocuirii evacuării cu un sistem nou, "BlackSeries", de la Eisenmann, cu patru ieşiri.

Aerodinamic, Z4 Slinghsot mai primeşte un splitterfrontal AC Schnitzer, realizat din fibră de carbon, iarspecialistul japonez 3D Design a furnizat difuzorul şi eleronul dinspate, de asemenea realizate din fibră de carbon.