Peste 500 CP pentru noile BMW M3/M4, de la Alpha-N Performance

Autor: Oraan Mărculescu 04 aug. 2014 Tuning auto

Noul BMW M4, la fel ca fratele sedan BMW M3, se bazează pe un motor ”şase cilindri în linie”, de 3,0 litri şi care e dotat cu două turbocompresoare. Propulsor care se laudă cu o putere maximă de 431 CP, respectiv cu un cuplul motor maxim de 550 Nm, obţinut de la doar 1.850 rpm. Deci nu ne miră demarajul 0-100 km/h în doar 4,3 secunde.

The green machine is a mean machine. Deci nu e o ”maşină verde”, să le fie clar ecologiştilor

 

Dar, pe principiul ”niciodată nimic nu e suficient”, pe care îl aplică mulţi fani BMW, iată că tunerul Alpha-N Performance anunţă un program de modificări serioase, care să transforme coupe-ul M4 într-o adevărată bestie dedicată fanilor NFS sau ”Fast & Fourious”.

Prin urmare, kitul EVOX asigură creşterea puterii de la 431 CP la 520 CP (adică un plus de 89 CP), în timp ce valoarea cuplului motor e mărită cu numai 50 Nm, ajungând la 600 Nm. Adică vorbim de valori mult mai apropiate de ale fratelui mai mare BMW M6, faţă de care M4 tunat de Alpha-N Performance va fi mult mai agil, fiind mai mic.

Păi normal că 431 CP e prea puţin, toată lumea voia ca noul BMW M4 să aibă peste 500 CP, nu?!

 

Tunerul nu divulgă încă informaţii despre nivelul de îmbunătăţire al performanţelor dinamice, rezumându-se la adăuga pe listă o suspensie sport Öhlins, un eleron spate ajustabil şi o evacuare modificată. În plus, cei interesaţi mai sunt ”ameninţaţi” cu evoluţii ulterioare ale modificărilor: Stage 2 şi Stage 3 promit şi mai multe sute de cai putere din motorul lui BMW M4. E cineva interesat?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide