Porsche 911 Sledgehammer

Autor: Cosmin Iordache 09 ian. 2009 Tuning auto

Switzer Performance Innovations reprezintă un tuner axat pe prepararea modelelor Porsche 911 996 şi 997. Iniţial, americanii din Ohio au dorit să vadă cam ce putere pot stoarce dintr-o unitate boxer, cu un motor "cobai", cât mai aproape de versiunea de serie. Doar prin remaparea softului, modificarea evacuării , a filtrelor şi a unităţii turbo au reuşit să obţină 700 CP.

Dar nu s-au oprit aici şi sub numele de cod Sledgehammer au creat un pachet care urcă puterea la roată a unui model 997 la 850 CP, după cum o arată testul video realizat pe Dyno. Dacă luăm în calcul faptul că aceasta este doar puterea dusă la roţi, putem concluziona că mecanicii de la SPI au reuşit să dezvolte dintr-un boxer de 3.6 litri twin-turbo 1.000 CP. Ceea ce au realizat nu se poate însî încadra în categoria tuning domestic, fiind vorba de reprogramarea unităţii ECU, înlocuirea intercoolerului şi a celor două turbo cu unele creaţie proprie GTR 30R.

Cei de la SPI nu au muncit însă doar de amorul artei şi pun la vânzare pachetul Sledgehammer la un preţ de 49.990 de dolari.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide