Primele imagini cu Alpina B6, bazat pe BMW Seria 6

În aşteptarea puternicului BMW M6, cei interesaţi de un BMW Seria 6 cât mai puternic pot apela la tunerul de casă Alpina, care va oferi în curând noul model Alpina B6 Biturbo. Iată primele imagini.

Primele imagini cu Alpina B6, bazat pe BMW Seria 6 Primele imagini cu Alpina B6, bazat pe BMW Seria 6

Noul BMW Seria 6 Coupe urmează să fie prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto Shanghai 2011, dar tunerul de casă Alpina deja le deschide apetitul pasionaţilor cu o versiune foarte puternică, un fel de precursor al viitorului BMW M6: Alpina B6 Biturbo.

După cum este normal, Alpina B6 Biturbo vine în "haine" albastre, o vopsea albastră specială Alpina, precum şi cu stickere Alpina sau deja binecunoscutele jante cu 20 de spiţe şi un design clasic sportiv. Alpina B6 nu are modificări estetice majore, beneficiind de un discret splitter frontal, iar spoilerul spate pune mai bine în evidenţă cele două perechi de evacuări rotunde.

Per total, Alpina B6 Biturbo este departe de spiritul agresiv al unui BMW preparat de Motorsport, arătând mai degrabă ca un grand tourer luxos, confortabil şi performant. De ultimul criteriu va avea grijă motorizarea, aceeaşi de pe Alpina B5 Biturbo. Este vorba de un V8 de 4,4 litri, dotat cu două turbocompresoare şi capabil de o putere maximă de 507 CP, respectiv un cuplu maxim de 700 Nm.

Deocamdată, alte detalii nu au fost date publicităţii, mai ales preţul, care urmează să fie mult mai mare decât al unui BMW 650i Coupe de serie, datorită echipării exclusive şi a puterii mai mari (650i Coupe are o putere de 408 CP). Dar se ştie că Alpina B6 Biturbo va putea fi cumpărată chiar de la jumătatea acestui an, în timp ce BMW M6 este aşteptat cel mai devreme în 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.