Reifen Koch tunează Audi RS6: 700 CP şi 330 km/h

Despre Audi RS6 Avant putem spune că e un fel de Lambo pentru familişti. Însă tunerul Reifen Koch a considerat că aproape 600 CP nu e suficient pentru familie...

Reifen Koch tunează Audi RS6: 700 CP şi 330 km/h Reifen Koch tunează Audi RS6: 700 CP şi 330 km/h

Audi RS6 Avanta by Reifen KochModelul de serie Audi RS6 Avant beneficiază de un imens V10 de 5,0 litri, preluat, cum altfel, de pe Audi R8 V10. Culmea este că breakul beneficiază de o putere mai mare decât coupe-ul supersport: 580 CP faţă de 525 CP în cazul lui R8.

În plus, Audi RS6 Avant este mai tare şi decât Mercedes E 63 AMG T-Modell, fiind, la ora actuală, cel mai puternic break de serie din lume.

"Şi ce dacă?" şi-a spus tunerul Reifen Koch, care, la fel ca un alt tuner german, MTM, a vrut să scoată şi mai mult din RS6 Avant. Adică vreo 700 CP - adică vreo 120 CP suplimentari. Şi cuplul motor a fost afectat, crescând de la 650 Nm la 790 Nm.

Un RS6 de 700 CPInteresant este că acest upgrade de putere nu necesită intervenţii majore la partea tehnică a maşinii. Au fost suficiente recalibrarea unităţii electronice centrale a motorului, adoptarea unui filtru de aer sport şi înlocuirea sistemului de evacuare cu unul propriu.

Prin urmare, performanţele sunt şi ele la alt nivel: dacă viteza maximă în cazul unui RS6 Avant de serie este limitată la 250 km/h, modelul preparat de Reifen Koch ajunge mult mai departe, până la 330 km/h (ce-i drept, cu aproape 15 km/h mai puţin decât maşina preparată de MTM). Demarajul nu se specifică, totuşi, cam cu câte zecimi de secundă a scăzut faţă de cele 4,6 secunde reclamate de modelul de serie.

În ce priveşte aspectul maşinii, tunerul a considerat că nu e cazul să denatureze linia sobră a maşinii cu un pachet estetic. Există, totuşi, propunerea unui set de jante de nu mai puţin de 22", de origine Schmidt, încălţate cu pneuri performante, cu lăţimea de 265/30 R 22.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.