Ruf Roadster - Porsche 911 în stil retro-targa

Pentru cei care vor un Porsche modern, dar care să arate ca o maşină sportivă de acum zeci de ani, specialistul Ruf propune acest Porsche 911 Roadster.

Ruf Roadster - Porsche 911 în stil retro-targa Ruf Roadster - Porsche 911 în stil retro-targa

Dacă la Salonul Auto Paris 2010, Porsche a prezentat un 911 Carrera GT cu tuşe retro, dar şi un 911 Speedster, care aminteşte de celebrul 365 Speedster din anii '50, iată că specialistul german Ruf vrea să împuşte doi iepuri dintr-o dată prin acest 911 Roadster.

De fapt, cei de la Ruf nu au făcut altceva decât să transforme un Porsche 911 nou-nouţ într-un Porsche care să amintească foarte clar de modelul Porsche 911 Targa, din anii '60. Şi putem spune că au reuşit cu brio această provocare neo-retro.

Nu vorbim de mici modificări aduse unui Porsche 911 Cabrio, ci de o muncă destul de serioasă de transformare a maşinii. Practic, plafonul unui coupe a fost înlăturat total, tunerul montând un cadru de securitate în spatele portierelor, exact ca în cazul modelului original 911 Targa din 1967. Acest cadru este fix şi este vopsit într-o culoare argintie, pentru a se diferenţia de restul caroseriei.

Acoperişul este acum format din două bucăţi, care pot fi scoase separat, oferind o experienţă unică de condus. Cele două panouri sunt foarte uşoare, fiind realizate din fibră de carbon. În spate, luneta din sticlă a fost înlocuită cu una din plexiglas, care poate fi coborâtă, lăsând partea din spate în bătaia vântului. Este chiar reţeta maşinii sportive de acum 33 de ani.

Motorizările oferite pentru Porsche 911 Ruf Roadster sunt două: un şase cilindri boxer de 400 CP sau versiunea turbo, de 560 CP. Se poate opta fie pentru cutie de viteze manuală cu 6 trepte, fie pentru una secvenţială, cu dublu ambreiaj. Există şi versiunea 4x4, în timp ce jantele oferite au un design realizat de Ruf, fiind de 19".

Porsche 911 Ruf Roadster nu este o maşină ieftină: cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar circa 195.000 euro pentru acest model neo-retro. Cam la acelaşi nivel cu noul 911 Speedster, dar parcă puţin mai savuros, nu credeţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.