Sport-Wheels tunează Volkswagen Golf R

Cel mai puternic Golf de serie este Volkswagen Golf R, care se laudă cu "numai" 265 CP. Tunerul Sport Wheels rezolvă situaţia pentru cei care vor mai mult de 300 CP.

Sport-Wheels tunează Volkswagen Golf R Sport-Wheels tunează Volkswagen Golf R

VW Golf R by Sport WheelsMotorul turbo de 2,0 litri de pe Volkswagen Golf R dezvoltă 265 CP, ceea ce înseamnă un raport de peste 130 CP/litru. Nu de mult, tunerul Sportec a realizat o versiune care să rivalizeze cu Ford Focus RS, ducând R-ul la nu mai puţin de 300 CP prin modificarea softului unităţii centrale - deci un raport de 150 CP/litru.

Acum, cei de la Sport Wheels duc limitele lui VW Golf R şi mai departe, realizând o versiune care dezvoltă 330 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm (cu 100 Nm mai mult decât versiunea de serie). Acest upgrade a fost posibil tot prin recalibrarea unităţii centrale, dar şi prin adoptarea unui nou sistem de evacuare, realizat inhouse.

Putere de 330 CP (165 CP/litru)Prin urmare, Golf-ul R al celor de la Sport Wheels se laudă acum cu un raport de 165 CP/litru, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească foarte mult performanţele lui Golf R, modelul de serie afişând valori precum 5,5 secunde pentru demarajul 0-100 km/h sau viteză maximă de 250 km/h. Care sunt, însă, noile valori, nu a fost comunicat încă.

Vizual, VW Golf R Sport Wheels se distinge prin setul de jante O.Z. de 20", încălţate cu pneuri de mare performanţă 235/30 R 20 şi fiind vopsite într-un roşu aprins. De asemenea, pachetul pentru individualizarea maşinii mai cuprinde o serie de stickere cu diverse motive geometrice şi, mai ales, inscripţia R plasată pe lateralele maşinii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.