Sport-Wheels tunează Volkswagen Golf R

Cel mai puternic Golf de serie este Volkswagen Golf R, care se laudă cu "numai" 265 CP. Tunerul Sport Wheels rezolvă situaţia pentru cei care vor mai mult de 300 CP.

Sport-Wheels tunează Volkswagen Golf R Sport-Wheels tunează Volkswagen Golf R

VW Golf R by Sport WheelsMotorul turbo de 2,0 litri depe Volkswagen Golf Rdezvoltă 265 CP, ceea ce înseamnă un raport depeste 130 CP/litru. Nu de mult, tunerul Sportec a realizat o versiune care sărivalizeze cu Ford Focus RS, ducând R-ul la nu mai puţin de300 CP prin modificarea softului unităţii centrale - deci un raportde 150 CP/litru.

Acum, cei de la Sport Wheels duc limitele lui VW Golf Rşi mai departe, realizând o versiune care dezvoltă 330 CPşi un cuplu maxim de 450 Nm (cu 100 Nm mai mult decât versiunea deserie). Acest upgrade a fost posibil tot prin recalibrarea unităţiicentrale, dar şi prin adoptarea unui nou sistem de evacuare,realizat inhouse.

Putere de 330 CP (165 CP/litru)Prin urmare,Golf-ul R al celor de la Sport Wheels se laudă acum cu unraport de 165 CP/litru, ceea ce ar trebui săîmbunătăţească foarte mult performanţele lui Golf R, modelul deserie afişând valori precum 5,5 secunde pentru demarajul 0-100 km/hsau viteză maximă de 250 km/h. Care sunt, însă, noile valori, nu afost comunicat încă.

Vizual, VW Golf R Sport Wheels se distinge prin setul dejante O.Z. de 20", încălţate cu pneuri de mare performanţă235/30 R 20 şi fiind vopsite într-un roşu aprins. De asemenea,pachetul pentru individualizarea maşinii mai cuprinde o serie destickere cu diverse motive geometrice şi, mai ales, inscripţia Rplasată pe lateralele maşinii.