Studiotorino ne uimeşte cu noul lor Moncenisio, bazat pe Porsche Cayman. FOTOGALERIE

Studiotorino rezistă pe o piaţă de pe care marii carosieri încep să dispară unul câte unul, iar ultima lor creaţie chiar ne-a fermecat. Judecaţi şi voi de ce!

Studiotorino ne uimeşte cu noul lor Moncenisio, bazat pe Porsche Cayman. FOTOGALERIE Studiotorino ne uimeşte cu noul lor Moncenisio, bazat pe Porsche Cayman. FOTOGALERIE

Ce poţi face dintr-un Porsche Cayman S, pentru a-i tripla preţul şi forţa de atracţie? Simplu, un Moncenisio, dacă e să ne luăm după cei de la Studiotorino. Carosierul italian bazat, aşa cum îi spune şi numele, la Torino, a reuşit ceva destul de dificil - să ia o maşină cu proporţii perfecte, şi să o facă şi mai interesantă.

Din faţă, rămâne un Cayman S, uşor de recunoscut, dar mai agresiv

Moncenisio, prezentat ca prototip la Muzeul National al Automobilului din Torino, este bazat pe un Cayman S, dar este inspirat din superbul Porsche 904 din 1963.

Carosierul italian înlocuieşte spoilerul frontal, panourile laterale şi spoilerul posterior cu elemente din fibră de carbon care sunt o trimitere clară la designul celebrei maşini Porsche de acum 50 de ani. În plus, micile geamuri lateral-spate ale maşinii sunt acoperite cu panouri de metal sudate, pentru a-i schimba complet aspectul maşinii, în special atunci când e privită din spate.

Spatele cu evacuarea centrală arată magnific

Arhitectul Daniele Gaglione, creatorul acestei maşini, a mai modificat şi aspectul spoilerului spate şi al evacuării, pentru un plus de sportivitate. La interior, regăsim tapiţerie din piele cam peste tot, într-o combinaţie de culori extrem de revigorantă. Maşinii nu i-au fost aduse modificări de natură tehnică.

Îţi dai seama că e tot un Porsche, dar nu mai ştii de care

Numele Moncenisio face referire la prima cursă de viteză în coastă din lume, Susa-Moncenisio (1902), iar maşina va fi produsă într-o serie limitată la 19 exemplare. Preţul? De la 145.000 de euro, la care se adaugă preţul maşinii iniţiale. Cu doar puţin efort, triplezi preţul plătit pentru un Cayman S, dar te alegi cu o maşină de colecţie!

O combinaţie la care nu ne-am fi aşteptat, dar de mare efect

Mai multe imagini cu Moncenisio, în galeria foto!

via Autoblog

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.