Tuning de 2.000 CP pe un Chevrolet Camaro vintage, de la Nelson Racing

Autor: Oraan Mărculescu 17 dec. 2012 Tuning auto

Sloganul celor de la Nelson Racing Engines este ”We Build HORSEPOWER”. Adică se adresează exclusiv celor care vor să-şi bage maşina la o cură foarte serioasă de steroizi (şi care sunt fani ai culturismului, probabil…).

Una dintre cele mai interesante creaţii ale lor este denumită simplu Nelson Supercar #004 şi se bazează pe un model Chevrolet Camaro din 1969. Care, pe lângă aspectul de bestie neagră, vine cu o carte de vizită impresionantă: 2.000 CP.

Imensa putere îi va pune pe gânduri şi pe fanii lui Bugatti Veyron Super Sport, dar le va da apă la moară şi fanilor seriei ”Fast & Furious” (nu-i aşa că acest bolid i s-ar potrivi de minune lui Vin Diesel?).

Specialiştii de la Nelson Racing au echipat maşina cu un motor complet nou, pe numele său ”NRE Billet Blackout Series Twin Turbo Intercooled 572 cubic inch Big Block Chevy”. În traducere, are o cilindree de 9,4 litri, configuraţia este V8 şi beneficiază de două turbocompresoare.

Printre delicatese regăsim două injectoare pentru fiecare cilindru, cu un sistem racing ”Octane on Demand” care introduce în al doilea injector combustibil de curse pentru demaraje şi reprize diavoleşti.

Pentru a putea transmite imensa putere la puntea spate s-a folosit o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, provenită de pe Viper, dar cu un ambreiaj cu două discuri. În acelaşi timp, puntea spate beneficiază de un diferenţial special conceput, iar suspensia a fost şi ea adaptată pentru ca maşina să rămână cu… picioarele pe pământ.

Pneurile de tip drag încalţă nişte jante de 18 inch cu un design special, iar interiorul îmbrăcat în piele beneficiază de un sistem audio pe măsura puterii motorului. Adică dezvoltă 1.000 watt, care, cu siguranţă, intră în competiţie cu urletul motorului.

Preţul pentru această bijuterie mecanică nu a fost comunicat şi nu ştim nici dacă vorbim de un unicat. Dar suntem siguri că un asemenea Camaro de 2.000 CP, pe lângă că ar fi mai ieftin decât un Veyron, ar fi capabil să întoarcă mult mai multe capete.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide