Tuning de iarnă: aşa arată Volkswagen Snowareg, Touareg-ul cu şenile

Autor: Oraan Mărculescu 11 dec. 2012 Tuning auto

Cu toţii ştim că, în România, prefecturile sunt dotate cu maşini Volkswagen Touareg, un SUV german luxos şi cu tracţiune integrală, care îl poate duce pe prefect la locul vreunei calamităţi mai bine decât o Dacia Duster mult mai ieftină…

Trecând peste ironii, iarna trecută ne-a demonstrat că nici măcar cu lanţuri de zăpadă o maşină 4×4 nu poate face faţă dacă stratul de zăpadă este prea mare. Avem, însă, o soluţie pentru cei interesaţi.

Filiala suedeză a constructorului german VW, denumită Volkswagen Group Sweden, a transformat un model Touareg într-o maşină care nu are probleme cu zăpada uriaşă. Pentru că, în loc de roţi, este dotată cu şenile.

Mai exact, maşinii i-au fost montate şenile de origine American Mattricks. În urma transformării acest VW Snowareg (e denumirea lor, nu a noastră!) poate rula prin zăpadă cu o viteză maximă de 64 km/h.

Poate părea cam puţin, dacă ne gândim că sub capota lui VW Snowareg avem un motor V8 TDI de 340 CP şi 800 Nm. Pe de altă parte, noul set de şenile aduce o masă suplimentară considerabilă, iar angrenajul oricum nu suportă o viteză mai mare.

Oficialii suedezi au făcut deja proba acestui VW Snowareg în condiţii reale, iar acum şteaptă comenzi de la firmele interesate. Nu ştim preţul unui VW Snowareg, dar sperăm că oficialii de la noi vor lua în considerare propunerea. Dacă bugetele locale nu trebuie direcţionate spre alte parcuri sau terenuri de fotbal inutile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide