Tuning extrem: Honda CR-Z Terra by AMS

Tunerul japonez AMS (Active Motoring Style) a modificat substanţial noua Honda CR-Z, aşa încât avem de a face cu un adevărat OZN. Botezat, culmea, chiar CR-Z Terra. Oare Terra înseamnă "tuning exagerat" în japoneză?

Tuning extrem: Honda CR-Z Terra by AMS Tuning extrem: Honda CR-Z Terra by AMS

Ok, acum, după ce am văzut şi revăzut şi studiat încă o dată imaginile cu Honda CR-Z Terra, tunată de AMS (Active Motoring Syle), se poate spune că avem de a face cu o creaţie la limita... a ce vreţi voi: posibilului, kitsch-ului sau imaginaţiei.

VEZI IMAGINILE CU HONDA CR-Z TERRA by AMS

În primul rând, de ce oare au denumit japonezii acest CR-Z chiar Terra - când e clar că arată mai mult a navă spaţială, depăşind în originalitate chiar modelul Honda Civic, unul dintre cele mai controversate gadgeturi pe patru roţi (din punct de vedere al designului) în acest moment.

Honda CR-Z Terra este creatia japonezilor de la AMS - Active Motoring Style

Ce au făcut cei de la AMS cu Honda CR-Z Terra? Ei bine, au înlocuit cu totul spoilerele faţă şi spate cu unele realizate in house. Cel din faţă are acum acoperită grila radiatorului aproape complet, iar în partea inferioară i-a fost ataşat un splitter de mari dimensiuni. Astfel identitatea maşinii este aproape total schimbată.

Spatele probabil îi va face pe toţi să se gândească la clişeul Darth Vader. În primul rând, partea inferioară este acum dominată de un imens difuzor, pe toată lăţimea spoilerului, iar central sunt găzduite două evacuări cu un diametru generos.

Spatele lui Honda CR-Z Terra by AMS te duce cu gandul la Darth Vader

Pe urmă, hayonul are dreptul la un eleron mai mare, cu marginile continuate pe muchiile hayonului, dar şi la un semi-eleron, în partea dinspre plafon. Per total, spatele dă impresia că ai fost depăşit de o maşină cu motor de sute de cai putere, bi-turbo şi eventual cu sistem NOS...

Lateralul maşinii va fi pe gustul cunoscătorilor în materie de Civic-uri şi CRX-uri ale anilor '90 tunate: jantele de 19" RAYS, cu finisare alb perlat - negru de pian, sunt foarte bine puse în evidenţă de pragurile foarte joase şi de suspensia modificată, garda la sol fiind mai redusă cu 30 mm faţă de modelul standard. De asemenea, de mare efect sunt şi pasajele roţilor, mai late cu 15 mm în faţă şi nu mai puţin de 70 mm în spate.

Acest kit exterior pentru Honda CR-Z Terra costa in jur de 5.000 euro in Japonia

AMS se rezumă doar la acest kit estetic, unul care, însă, transformă extrem de mult look-ul unui model de serie Honda CR-Z. Iar partea interesantă urmează de-abia acum: un model ca acest din imagini, finisat în alb şi negru, costă în jur de 5.000 euro. Cel puţin în Japonia.

VĂ PLACE HONDA CR-Z TERRA by AMS?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.