Hyundai Concept Motorcycle - propunerea inedită a unui designer coreean

De ce nu ar fi interesaţi marii producători auto şi de domeniul moto? Designerul Min Seong Kim imaginează o motocicletă futuristă, care, în opinia sa, ar putea fi construită de Hyundai. Voi ce credeţi, e realistă ideea lui?

Hyundai Concept Motorcycle - propunerea inedită a unui designer coreean Hyundai Concept Motorcycle - propunerea inedită a unui designer coreean

Unii mari producători auto sunt implicaţi serios şi în domeniul motor (vezi Suzuki, Honda sau BMW), însă alţii acum tatonează terenul - sunt deja de notorietate zvonurile privind interesul Volkswagen pentru producerea de motociclete.

Din direcţia coreenilor încă nu am auzit nici un fel de ipoteză în acest sens, dar iată că un tânăr designer, Min Seong Kim, nu exclude posibilitatea ca, în viitor, Hyundai, cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud (şi unul dintre marii jucători dni domeniul auto pe plan mondial), să devină interesat şi de vehiculele pe două roţi.

Conceptul său, Hyundai Concept Motorcycle, este cu adevărat futurist şi adoptă un stil neconvenţional, cel puţin raportat la motocicletele de viteză cunoscute în prezent. Surprind nu doar dimensiunea pantagruelică a celor două roţi sau "cuşca" de protecţie a pilotului, ci şi lipsa unui ghidon normal.

Şi asta deoarece virarea vehiculului se face prin intermediul... materialelor din care este construit. Este o idee cel puţin ciudată, dacă nu SF: structura motocicletei constă dintr-un tip de materiale care au proprietatea că pot fi maleabile, după principiul de funcţionare al muşchilor umani.

Astfel, când se ia un viraj, corpul se relaxează, fiind astfel posibilă direcţionarea motocicletei unde vrea pilotul, iar, la accelerare, materialele se rigidizează, conferindu-i vehiculului stabilitate şi control în linie dreaptă. Practic, ceea ce suntem tentaţi să considerăm pur şi simplu un roll-cage interesant ca design este, de fapt, o tehnologie futuristă care ar putea să le dea idei marilor constructori.

CUM VI SE PARE IDEEA CONCEPTULUI MOTO HYUNDAI?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.