Honda face o versiune de stradă a motocicletei lor de MotoGP. Preţul? 188.000 de euro

Honda RC1213V-S este versiunea de stradă a motocicletei de curse care a câştigat două campionate MotoGP. Sună foarte bine, până ajungi la preţ, care e demn de un supercar.

Honda face o versiune de stradă a motocicletei lor de MotoGP. Preţul? 188.000 de euro Honda face o versiune de stradă a motocicletei lor de MotoGP. Preţul? 188.000 de euro

Cei de la Honda s-au gândit că n-ar fi rău dacă ar oferi o versiune de stradă a motocicletei care a câştigat două campionate MotoGP. Rezultatul se numeşte Honda RC213V-S şi vine cu avertizarea că va trebui să cari la tine o pereche de lenjerie intimă de rezervă (bine, nu scrie nicăieri asta, dar la asta m-am gândit când am citit datele tehnice).

Jucăria asta pentru oameni mari e pusă în mişcare de un motor V4 de 1,0 litri care dezvoltă 157 CP şi 101 Nm sau, dacă te simţi în putere, poţi să optezi pentru varianta cu 212 CP şi 118 Nm. Sigur, nu pare mult la prima vedere, dar gândeşte-te că toată motocicleta cântăreşte 170 kg sau mai puţin, în funcţie de versiunea aleasă.

Pentru că e vorba de un vehicul care are voie să circule pe drumurile publice, Honda a făcut câteva modificări gândite pentru confort – cutia de viteze e una standard (nu de curse), supapele motorului sunt ţinute în frâu de arcuri (nu de un sistem pneumatic), iar pornirea se face prin intermediul unui electromotor. Totodată, au fost montate oglinzi retrovizoare, lumini, o evacuare mai silenţioasă şi un vitezometru şi turometru.

Toate sună foarte bine, însă există o problemă: preţul. Costă în jur de 188.000 de euro, adică mai mult decât un Porsche 911 Turbo.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.