Noul Polaris Slingshot vrea să îţi facă pielea găină. În fiecare zi (VIDEO)

Autor: Iulian Dnistran 29 iul. 2014 Motociclete noi

Polaris e un nume cunoscut printre pasionaţii de ATV-uri şi snowmobile, iar acum va deveni, cu siguranţă, un nume cunoscut în lumea pasionaţilor de maşini de circuit, fiindcă firma americană tocmai a lansat un nou vehicul, denumit Slingshot.

Pe scurt, noul Polaris Slingshot se vrea a fi un fel de punte între o maşină convenţională şi o motocicletă, fiindcă – pe de-o parte – are trei roţi, iar pe de altă parte ai nevoie de permis de conducere pentru motocicletă şi cască de protecţie ca să îl poţi conduce în legalitate şi siguranţă.

Arrrrghh! Sunt nervos foc!

Este, dacă vrei, copilul care ar fi rezultat dintr-o relaţie între un KTM X-Bow şi un Can-Am Spyder – cu trei roţi (două în faţă şi una în spate), dar cu două scaune normale, de maşină, şi cu centuri de siguranţă convenţionale.

În faţă, Slingshot are un motor Ecotec de 2,4 litri de provenienţă GM care produce 173 CP/6.200 rpm şi 225 Nm/4.700 rpm. Deocamdată, cei de la Polaris nu au publicat şi datele despre viteză maximă şi acceleraţie, însă greutatea de doar 790 kg ar trebuie să fie un indicator destul de bun al rapidităţii triciclului american.

Ceva parcă lipseşte aici…

Puterea este trimisă către roata din spate printr-o cutie de viteze manuală cu cinci trepte şi printr-o curea de transmisie ranforsată cu fibră de carbon. Şi pentru că un vehicul cu tracţiune pe o singură roată nu este chiar pentru toată lumea, Polaris oferă, în standard, ABS, ESC şi controlul tracţiunii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide