BMW HP4 – Un S 1000 RR dus la extrem

Autor: Laurenţiu Florescu 30 iul. 2012 Știri auto

BMW a prezentat noul HP4, cea mai uşoară şi mai performantă motocicletă din clasa 1000. Cu 193 CP şi 199 kg la plin, raportul CP/kg este aproape 1, o valoare impresionantă pentru acest segment.

BMW HP4 are la bază celebrul S 1000 RR un model care a reuşit să stabilească noi standarde în clasa sa încă de la lansare. Bavarezii susţin că varianta „hardcore” HP4 este o motocicletă care poate fi folosită fără nici o modificare pe circuit, dar care poate rula şi pe drumurile poblice fără ca pilotul să simtă vreun disconfort.

HP vine de High Performance, iar 4 reprezintă numărul cilindrilor. Motocicletele BMW din această clasă sunt unele exclusivite, datorită preţului, dar şi performanţelor uimitoare. Cea mai mare realizare a inginerilor germani este scăderea masei. S-au folosit materiale de ultimă generaţie şi unele dintre cele mai avansate tehnologii pentru ca rezultatul să fie o scădere a masei cu doar 2,4 kg. Chiar dacă pare o valoare nesemnificativă, inginerii bavarezi susţin că centrul de greutate a fost coborât, iar cele 2,4 kg în lipsă îşi vor face simţită prezenţa mai ales pe circuit.

Puterea şi cuplul motorului nu au crescut, dar oficialii BMW ne asigură că propulsorul de 1,0 litri „trage” mult mai liniar chiar şi în modurile Snow şi Rain.

Pentru cei care vor şi mai multă exclusivitate, BMW pune la dispoziţia viitorilor clienţi o serie de accesorii din fibră de carbon care dau un plus de agresivitate modelului german, precum şi elemente funcţionale ca: scăriţe ajustabile, mânere din fibră de carbon etc.

Din păcate BMW nu a anunţat încă preţul modelului HP4, dar cu siguranţă acesta va trece de 18.000 euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide