BMW K1600GT – vârful tehnologiei bavareze

Anul trecut la salonul moto de la Milano, BMW a prezentat un concept bike propulsat de un motor cu şase cilindri în linie. Oficialii de la BMW au anunţat atunci că nu ar trebui să mire pe nimeni dacă în viitorul apropiat vor găsi în oferta BMW Motorrad o motocicletă propulsată de un astfel de agregat.

Acum se cunoaşte şi numele motocicletei care va fi animată de acest propulsor cu şase cilindri în linie. Va fi un BMW K1600GT/ GTL. Propulsorul de 1.649 cmc va dezvolta 160 CP la 7.500 rpm şi 175 Nm la 5.000 rpm. 70% din valoarea cuplului motor va fi disponibilă de la 1.500 rpm. Motocicleta va fi un cocktail de sisteme electronice, dar nu toate se vor regăsi în dotarea de serie.

Este vorba despre control al acceleraţiei "ride by wire" cu trei programe - Rain, Road şi Dynamic. Va fi disponibilă şi controlul tracţiunii, ABS şi ajustarea electronică a suspensiei - ESA II. Dar probabil una dintre cele mai apreciate inovaţii va opţiunea farurilor adaptative - o premieră în lumea moto.

Acest sistem va regla pata de lumină a farurilor în funcţie de încărcarea motociletei, de tangajul acesteia pe acceleraţie sau frănare şi în funcţie de înclinarea motocicletei pe viraje. Pentru a înţelege cum funcţionează BMW Adaptive Headlight la motociclete urmăriţi filmuleţul din galerie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.