BMW Motorrad şi RideX oferă cursuri gratuite de coducere defensivă pentru motociclişti

Autor: Iulian Dnistran acum 5 ani Știri

Programul BMW Motorrad România şi RideX are în prim-plan 100 de training-uri de pilotaj defensiv oferite gratuit. Se poate înscrie orice posesor de motocicletă, indiferent de marca pe care o conduce, completând un formular pe site-ul oficial www.ridex.ro. Pentru înscriere trebuie menţionată data de participare dorită din programul de sesiuni prezentat pe site, numele şi CNP-ul celui care se înscrie, datele de contact, precum şi marca şi modelul motocicletei pe care va participa.

Programul se va desfăşura sub forma a zece sesiuni în perioada 19 mai -19 iunie. Pe parcursul acestor sesiuni, participanţii vor putea acumula experienţă pentru un condus în siguranţă în exerciţii precum deplasarea la viteză redusă, frânări, evitări de obstacole, slalomuri, opturi, întoarceri în cercuri strânse şi multe altele.

„În România, piaţa de motociclete este în formare şi problema siguranţei rutiere este una importantă. Suntem de părere că trebuie acordată o atenţie specială perfecţionării şi educării motocicliştilor, mai ales că programul de pregătire pentru obţinerea carnetului de conducere se dovedeşte adesea insuficient. De aici am decis să dezvoltăm şi să susţinem o reţea de şcoli acreditate BMW Motorroad care beneficiază de experienţa internaţională a mărcii în astfel de programe. În plus, în proiectul pe care l-am demarat cu RideX, vrem să efectuăm mai multe acţiuni concrete care sperăm că aducă în prim plan problema pregătirii rutiere,” a explicat Ionuţ Bâtu, manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria.

Experienţa celor 100 de sesiuni de training va fi folosită şi pentru o serie de materiale video cu scop educaţional. Cele mai importante probleme şi provocări pentru riderii obişnuiţi îşi vor găsi un răspuns în aceste materiale realizate în prezentarea lui Cabral Ibacka, ambasador oficial al mărcii în România.

„Vrem să extindem programul nostru dincolo de primii 100 de beneficiari. De aceea ne propunem să dezvoltăm o platformă on-line care să ofere un pachet de informaţii utile pentru orice rider”, a completat Ionuţ Bâtu.Comentarii
Inchide