Buell XB12TT

Tehnologic, Buell XB12S TT este un simplu XB12Ss - dacă „simplu” ar putea caracteriza creaţiile lui Eric Buell. Noul model a primit câteva retuşuri ergonomice şi de design pentru a se putea descurca mai bine în trafic.

Anul acesta amavut parte de două saloane mari despărţite în timp de mai puţin deo lună. Dacă la Koln am văzut Harley-ul XR 1200, pentru Milano,compania americană a păstrat un alt model, mai potrivit spirituluilatin al peninsularilor. Buell Lightning Super TT nu este altcevadecât o nouă interpretare a conceptului de motocicletă urbană. EricBuell vrea să ne convingă prin acest model că o motocicletăcitadină nu trebie să fie neapărat de cilindree mică, ba dincontră, pentru a domina "jungle urbană" ai nevoie de un motor decalibru mare.

Astfel,şaua a fost înălţată cu 24 mm, iar ampatamentul a crescut cu 5 mm.Ghidonul a fost înlocuit cu unul mai lat, cu bară de ranforsare înstil supermoto şi a primit protecţii pentru mâini. Noua şa plată,tot în stil supermoto, permite o poziţionare optimă pentruabordarea agresivă a diferitelor curbe.

Foarte importanteste şi preţul. În Italia acesta este de 11.495 euro, cu 500 euromai mic decât al unui XB 12S şi cu 750 euro mai puţin faţă depreţul unui XB 12Ss. În România, acestă comparaţie nu se poateface, neexistând încă nici un dealer oficial.

Un ultim"amănunt": renunţând la scăriţele pasagerului, XB 12S TT a devenit unmonopost. Am scăpat de persoanele insistente, acum suntem liberi săne bucurăm în cel mai egoist mod posibil de plăcerea pilotajului!Mai ales că avem 102 CPamericani la dispoziţie.