Motociclete cu pilă de hidrogen

Intelligent Energy şi Suzuki au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea unei motociclete cu pilă de hidrogen.

Motociclete cu pilă de hidrogen Motociclete cu pilă de hidrogen
Intelligent Energy este compania care a pus la punct prima motocicletă echipată cu pilă de combustie. ENV este o motocicletă cu motor electric capabilă să atingă 80 km/h cu o autonomie de cca. 160 km. Energia electrică provine de la o pilă de hidrogen şi este stocată în patru acumulatori cu plumb. Masa totală atinge 80 kg. Intelligent Energy estimează că producţia în serie a acestei motociclete ar conduce la un preţ de vânzare de 6-7.000 de Euro, de cel puţin două ori mai mult decât un scuter de 125 cmc cu performanţe echivalente.
Suzuki şi Intelligent Energy vor colabora pentru punerea la punct a unor pile de combustie capabile să furnizeze enrgia necesară propulsării unei motociclete ecologice.
Se pare că ENV va rămâne un concept, dar vor fi realizate alte modele folosint knowhow-ul şi tehnologiile folosite de aceasta.
Primele rezultate ale acestei colaborări sunt aşteptate pentru 2008, când am putea vedea prototipul primei motociclete de serie cu pilă de hidrogen.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.