O nouă clasă

Extravagantul constructor de motociclete american, Roland Sands, propune o nouă clasă în campionatul american de motociclism viteză.

O nouă clasă O nouă clasă
Fostul pilot pe nume Roland Sands a construit o motocicletă eminamente sportivă, plecând de la ideea accesibilităţii. În jurul unei motociclete de motocross, Roland a construit o motocicletă destinată curselor de viteză pe circuit.

Echipate cu motoare monocilindrice de 450 cmc, motocicletele care ar putea participa în aceste curse compensează handicapul de putere (la motocros aceste motoare ajung pe la 60 CP) printr-o masă proprie care poate scădea lesne sub 120 kg. Cu o investiţie de cca 10.000 de dolari pentru un motor care să poată emite pretenţii în mâinile unui pilot cu ceva talent, aceste motociclete nu sunt accesibile oricui dar prin comparaţie cu preţul unui supersport de 600 cmc, mai ales dacă se consideră şi costurile de exploatare, noua categorie ar putea înlocui cu succes, recent decedată, clasa 250 cmc cu motoare în doi timpi. Principalul susţinător al noii clase este Gavin Trippe, unul dintre artizanii show-lui "Superbikers" din care au evoluat cursele de supermoto.

În ultimul deceniu al secolului trecut, pe circuitele din Europa începea să se dezvolte o nouă clasă de motociclism viteză. Pe şasiul unor motociclete de 125-250 cmc, artizanii montau motoare monocilindrice de la motociclete de motocros sau enduro. Noua categorie se numea Supermono. Scăderea preţurilor motocicletelor supersport de 600 cmc a dus la scăderea apetitului pentru acest tip de motociclete şi la dispariţia aproape totală a pilotului-mecanic.

Roland Sands speră să renască spiritul pilotului-mecanic prin crearea unei noi clase care să permită participarea piloţilor privaţi cu implicaţii financiare cât mai mici.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.