Programul Rabla pentru motociclete în România

Motocicliştii ar putea primi o veste bună din parte guvernării, fiind în dezbateri o iniţiativă care să subvenţioneze şi achiziţiile de motociclete noi la schimb cu cele vechi.

Programul Rabla pentru motociclete în România Programul Rabla pentru motociclete în România

Programul Rabla pentrumaşini este momentan perfuzia în organismul plăpând al comerţului cu automobile din România,oferind posibilitatea cumulării a trei prime de casare pentru aachiziţia unui automobil nou. Statul se gândeşte însă să nu îidiscrimineze pe cei care preferă două roţi în loc de patru şi săintroducă un program similar de înnoire a parcului moto.

Unrăspuns privind această posibilitate va fi emis în luna septembriea declarat ministrul Mediului Laszlo Borbely, conform incont.ro. Piaţa moto este una destul de mică în România,de la începutul anului înmatriculându-se 4.541 motociclete şi scutere, dar dincare doar 15% sunt exemplare noi. Pentru a avea o imaginea dimensiunii pieţei moto de la noi, în Austria, o ţară cu opopulaţie totală la jumătatea României au fost înmatriculate înperioada Ianuarie - Mai 20.171 unităţi noi.

Oeventuală subvenţionare a segmentului moto la noi, ar fi binevenit,ajutând foarte mult pachetele de reduceri oferite de dealerii motodin România. InterMotorcycle, parte a AUTO ITALIA GROUP, distribuitorul oficial almotocicletelor şi ATV-urilor Honda in România, practică în prezentreduceri de peste 15% la întreaga gamă. Redtor Automoto,reprezentantul Suzuki, încearcă să combată criza printr-o lichidare de stoc cu preţuri depână la 25% mai mici pentru aproape întreaga gamă.