Rechemare în service pentru motocicletele BMW

Iată că "moda" rechemărilor în service nu ocoleşte nici domeniul moto, firma BMW chemând la control circa 15.500 de unităţi, pentru trei tipuri de probleme.

Rechemare în service pentru motocicletele BMW Rechemare în service pentru motocicletele BMW

Cei de la BMW se văd nevoiţi să cheme în service o seriede modele produse între 2007 şi 2009, pentru remediereaunor posibile defecţiuni, care ar putea duce la producerea unoraccidente nedorite.

În primul rând, este vorba de o posibilă problemă la sistemul defrânare, conductele putând ceda, iar lichidul de frână săse scurgă prin fisuri, ducând la scăderea presiunii defrânare. Această problemă afectează modelele din gama K 1200 şi R1200, produse între 2007 şi 2009, dar poate fi remediată uşor înservice prin adăugarea unui manşon suplimentar în porţiunile undeexistă riscuri.

Apoi motocicletele offroad F 650 GS şi F 800 GS produse între2008 şi 2009 pot fi afectate de o problemă la trenul de rulare. Maiexact, lanţul se poate rupe, iar, dacă acesta esteprins între roata din spate şi cadru, roata se poate bloca, deci sepot produce accidente grave la viteză mare.

Nici motocicletele enduro din seria G 650 X, produse între 2007şi 2008, nu scapă de această rechemare în service, în cazul lorfiind vorba de posibilitatea ca, în timp, pinionul de laroata spate să se rupă, ceea ce ar putea duce laaccidente.

De menţionat că această rechemare este valabilă doar pentrumotocicletele vândute în USA, deocamdată în Europa clienţii nefiind"invitaţi" în service.