Red Bull Romaniacs 2010

După ce weekendul trecut a câştigat pentru a patra oară Erzberg Rodeo, Taddy Blazusiak vine să îşi testeze limitele în Carpaţi, participând la cea de a şaptea ediţie a Red Bull Romaniacs.

Red Bull Romaniacs 2010 Red Bull Romaniacs 2010

Polonezul, care în ultimii ani a învins muntele de fier(Erzberg Rodeo este un eveniment care se desfăşoară timp de douăzile într-o exploatare de minereu de fier din Austria) estespecializat în competiţii hard enduro scurte şi de aceea cele cincizile de la Red Bull Romaniacs sunt o adevărată provocare. La cei 27de ani, Taddy este deja o legendă la Erzberg Rodeo, competiţia încare pornsec în lupta cu muntele de fier 500 de rideri şi ajung sătermine, cum a fost cazul în acest an, doar 15.

Pilotul KTM a reuşit să îl învingă la Erzberg pe AndreasLettenbichler câştigătorul Red Bull Romaniacs din 2009,însă duelul celor doi continuă în perioada 26-30 iunie, când vortrebui să facă faţă celui mai dificil raliu hard enduro al lumii -Red Bull Romaniacs. Atât Blazusiak cât şi pilotul BMW, AndreasLettenbichler vor concura la cea mai grea categorie de laRomaniacs, unde printre favoriţii la victorie se află şi ChrisBirch, neozeelandezul care anul trecut a ocupat locul 2. Tot la Proîi vom vedea evoluând şi pe Mani Gyenes - dublu câştigător al RedBull Romaniacs clasa Expert Team alături de Laszlo Olah şiocupantul locului doi în 2009 la clasa Expert Single - şi Ioan Taravice-campion naţional de enduro sezonul trecut.

Cu aproximativ trei săptămâni înainte de startul RedBull Romaniacs, la competiţie s-au înscris 146 de rideri din 30 deţări, printre aceştia numărându-se şi echipa TipTil Teamformată din Dani Oţil şi Krisztian Nagy. Cei doi vor evolua laclasa Hobby având mari şanse să termine raliul în top 5.

Programul Red Bull Romaniacs

25 iunie - sosirea concurenţilor în Sibiu

- verificări tehnice şi administrative

26 iunie - calificări pentru prolog ora 09:00

- Prolog ora 14:00; în centrul Sibiului

27 iunie - prima zi în munţi; zona accesibilă publicului - înapropiere de Sibiu pe drumul spre Păltiniş

28 iunie - a doua zi în munţi; se ajunge la Petroşani

29 iunie - a treia zi în munţi; revenirea de la Petroşani înSibiu

30 iunie - ultima zi a raliului; finişul este programat după ora13:00 în Piaţa Mică din Sibiu