0-100 km/h imperceptibil. Mercedes rapid ca un Bugatti Chiron

Autor: Alexandru Banu 11 dec. 2017 Știri auto
0-100 km/h imperceptibil. Mercedes rapid ca un Bugatti Chiron

Când se apucă Mercedes de maşini, lumea e pe pauză. Cineva parcă pune stop şi spune hai să ne uităm la băieţii ăştia şi să învăţăm şi noi ceva. Să facem maşini mai bune, mai rapide, mai rezistente şi, din păcate, mult mai scumpe. E una dintre lecţiile de cartier ale economiei – câţi bani dai, atâţia face!

Când dai banii pe un Mercedes primeşti de la excelent în sus. Iar dacă îşi mai vâră nasul şi AMG prin motorul ăla, totul merge la nivelul ultraplushipermegatare. Clasa E e maşina care stoc şi cu 50 de cai dacă ar avea, e recomandată unei clase superioare de şofer / proprietar. Până acolo ai maşini compacte, mini şi medii. De la “E” în sus începem să vorbim de adevăratul premium sau de prima fază a luxosului S Klasse. Cel mai puternic E Klasse vine cu două cifre – 63. Şi dacă-i mai pui şi un “S” în coadă ai 605 cai putere şi 850Nm. Ce şi de ce să-ţi doreşti mai mult. Răspunsul simplu este “pentru că poţi, pentru că nu ai ce face cu banii, pentru că vrei şi pentru că există Rentech”. Răspunsul complicat este “d’aia!”.

Acest client pe care nu-l ştim dar care s-a înregistrat la volan a fost la Renntech şi inginerii de acolo i-au dat drumul la caii putere de care e în stare acest motor V8 de 4 litri. Modificările sunt numai în soft şi au fost „alterate” câteva coordonate: accelerarea, boost-ul turbinelor, aprinderea, raportul de compresie şi limita roşie a turaţiilor. Şi uite aşa s-a ajuns la 775 de cai putere în loc de 605 şi la 907Nm în loc de 850 la roată. La capătul arborelui cotit, cuplul e de 1.055Nm! Timpul pentru 0-100 km/h a scăzut de la 3.4 secunde la 2.8 secunde. La 160 km/h, maşina ajunge în 6.6 secunde.

Mercedes E63 S AMG Renntech a scos 10.9 secunde pe 0-400 metri şi a prins 210 km/h la linia de final.

Cam astea sunt cifrele demenţei Renntech pe o maşină AMG ţicnită nativ. Preţul pentru aceste modificări nu a fost făcut public. Păcat, ne interesa unul.

IATĂ AICI FILMULEŢUL CU ACCELERAREA IMPRESIONANTĂ A LUI E63 S AMG RENNTECH

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide