1 August în istoria automobilistică

Pe 1 august a fost prezentat primul exemplar Jeep, un simbol al armatei americane şi pionierul unei mărci de succes.

1 August în istoria automobilistică 1 August în istoria automobilistică

1 August 1941 - În această zi primul exemplar Jeep a fost arătat lumii de către Willys-Overland, compania care îl fabrica pentru Armata Americană. Designul nu aparţinea Willys, ci Bantam dar pentru că această companie era prea mică pentru a fabrica la necesităţile armatei americane proiectul a fost dat către Willys şi apoi şi către Ford. În total Willys şi Ford au produs 640.000 exemplare în anii de război, reprezentând 18% din totalul vehiculelor militare americane.

Primele exemplare aveau motoare în patru cilindrii de 2.199 cmc care dezvoltau 60 CP, având o cutie cu trei trepte plus marşarier şi o cutie de transfer pentru terenul accidentat. Pentru un vehicul aşa de solid, cântărea doar 1.040 kg şi avea dimensiuni foarte compacte având 333 cm lungime şi 157,5 cm în lăţime.

Numele Jeep se trage de la General Purpose, descrierea pe care militarii au dat-o la început noului model, prescurtat G.P., din transcrierea fonetică rezultând marca pe care noi o cunoaştem azi. Primul Jeep Civil a apărut în 1945, fiind o versiune mai puţin spartană a modelului folosit de armata americană în versiune.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.