1 Mai în istoria automobilistică

În această zi Ayrton Senna moare într-un teribil accident, consemnându-se cel mai tragic deces din motorsport din istorie.

1 Mai în istoria automobilistică 1 Mai în istoria automobilistică

1 Mai 1926 - Ford devine una dintre primele companii americane care a adoptat programul cu 5 zile lucrătoare şi 40 de ore de muncă pe săptămână. Iniţial acestui orar trebuiau să se conformeze angajaţii productivi, dar ulterior orarul a fost introdus şi pentru cei care prestau muncă de birou.

Iniţial se lucrau 6 zile pe săptămână în industria auto, dar conform unui articol al vremii publicat în New York Times, Edsel Ford, preşedintele companiei a anunţat în 1922 că un muncitor are nevoie de mai mult de o singură zi pentru recreere şi odihnă, compania scurtând astfel perioada de lucru. Ford a mai avut astfel de decizii radicale pe piaţa muncii, una dintre ele fiind în 1916, când a impus un salariu minim pe oră de 5 dolari, ceea ce însemna practic o dublare a celui existent până atunci.


1 Mai 1994 - Triplul campion de Formula 1, Ayrton Senna, moare pe circuitul de la Imola din San Marino într-un groaznic accident. Cursa a fost presărată de foarte multe incidente grave, în timpul calificărilor pilotul austriac Roland Ratzenberger fiinducis tot într-un accident similar, iar Rubens Barrichello a fost grav accidentat. Cursa propriu-zisă a debutat sub aceleaşi auspiciii, încă din start consemnându-se un carambol,

Imediat după ce safety car-ul a părăsit pista, Ayrton Senna a reuşit un record, dar în virajul Tamburello se pare că dintr-o defecţiune la direcţie, monopostul s-a izbit de un parapet la aproape 220 km/h. Decesul a survenit pe loc din cauza fracturilor şi leziunilor craniene.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.