1.500 CP şi 1,25 milioane de dolari pentru Hennessey Venom GT2

Autor: Oraan Mărculescu 27 nov. 2012 Știri auto

Despre Bugatti Veyron Super Sport putem spune că este bijuteria supremă în domeniul maşinilor exotice: având o putere de 1.200 CP şi un preţ de 2,4 milioane de dolari (peste 1,8 milioane de euro), eclipsează cam totul în jur.

Ceea ce nu e neapărat şi părerea unor producători mult mai mici, dar mult mai tupeişti – cum este şi cazul specialistului Hennessey. Dacă acum doi ani am avut parte de lansarea rachetei Venom GT, acum Hennessey recidivează cu o evoluţie: Venom GT2.

Principial, vorbim de acelaşi şasiu modificat, de origine Lotus (mai exact, modelul Lotus Exige) pe care a fost montat un motor V8, de pe Corvette ZR1, dar căruia i-au fost grefate două turbocompresoare.

Dacă în cazul lui Venom GT vorbeam de o putere maximă de până la 1.200 CP, în funcţie de pachetele de upgrading tehnic, în cazul lui Venom GT2 puterea depăşeşte bariera celor 1.500 CP! Deci un surplus de 300 CP faţă de cel mai puternic Veyron Super Sport…

Pentru a diferenţia Venom GT2 de primul Venom GT, Hennessey a apelat şi la modificări estetice: farurile rotunjite au fost înlocuite cu unele mai agresive, cu un design mai elaborat şi care beneficiază de lumini de poziţie de tip LED, iar acoperişul a fost reproiectat, pentru a permite un spaţiu mai bun pentru cap.

O altă modificare importantă ţine de modul de deschidere al uşilor, care acum, graţie unor noi balamale, au un sistem similar celui de la Lamborghini, ceea ce va face mai practic accesul în şi din maşină.

În  plus, noua versiune Venom GT2 poate fi echipată opţional şi cu o nouă cutie de viteze: dacă cea standard este una manuală Ricardo, cu 6 trepte, amatorii pot alege una complet nouă, secvenţială, cu 7 trepte şi padele pe volan.

Performanţele urmează să fie comunicate în cursul anului următor, când Hennessey Venom GT2 va fi prezentat oficial publicului (cel mai probabil la Salonul Auto Detroit 2013). Însă ştim preţul de bază: 1,25 milioane de dolari (adică puţin sub un milion de euro). Vă interesează? 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide