1.500.000 de vehicule produse pe platforma Daciei Logan

Automobile Dacia a sărbătorit, săptămâna trecută, numărul de 1.500.000 de maşini construite pe platforma X90, a cărei existenţ a debutat în 2004, cu modelul Logan.

1.500.000 de vehicule produse pe platforma Daciei Logan 1.500.000 de vehicule produse pe platforma Daciei Logan

La sfârşitul săptămânii trecute, de pe linia de montaj a Uzinei Dacia a ieşit maşina care marchează fabricarea în fabrica de la Mioveni a 1.500.000 de vehicule realizate pe platforma X90. Maşina cu numărul aniversar este un Logan berlină, 1.2 75 CP, vopsit în culoarea roşu passion, care va merge către un client din România.

În cei aproape opt ani de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlină, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 s-a dezvoltat progresiv. Astăzi ea cuprinde cinci modele: Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero cu versiunea sa Stepway.

Gama Dacia oferă pentru modelele produse pe platforma X90 13 versiuni de echipare şi două serii limitate pentru gama Sandero. Cadenţa de fabricaţie a uzinei Dacia este de 1389 vehicule pe zi. În prezent, peste 90% din volumele de producţie sunt destinate exportului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.