10 August în istoria automobilistică

10 August este data la care pentru prima dată în Europa de Est s-a ţinut o etapă de Formula 1, circuitul ales fiind Hungaroring. Această cursă a prilejuit şi una dintre cele mai spectaculoase depăşiri din istorie.

10 August 1986 - În această zi pe circuitul Hungaroring a avut loc prima cursă de Formula 1 desfăşurată în Europa de Est. Cursa a fost un succes în termen de audienţă, 200.000 de spectatori din toată Europa de Est asistând în tribune la prima descindere a Marelui Circ dincolo de Cortina de Fier. Acea cursă reprezenta cea de-a XI-a rundă a sezonului 1986. Hungaroring mai găzduise GP-uri, dar de la ultimul până la revenirea din 1986 a trecut fix jumătate de secol.

Cursa desfăşurată pe parcursul a 76 de tururi a dat publicului destule motive de încântare, duelul dintre Nelson Piquet şi Ayrton Senna fiind unul dintre cele mai spectaculoase din istoria competiţiei. Deşi Senna pleca din pole position, Nelson Piquet a reuşit cel mai rapid tur de pistă şi s-a remarcat printr-o manevră absolut fantastică în care a trecut pe primul loc, pe care o puteţi vedea în clipul ataşat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.