100 de ani de Alfa Romeo sărbătoriţi la Goodwood

Începând cu 2 Iulie Goodwood Festival of Speed va fi cea mai mare petrecere pentru Alfa Romeo, iar pe post de tort va fi o sculptură non-conformistă.

100 de ani de Alfa Romeo sărbătoriţi la Goodwood 100 de ani de Alfa Romeo sărbătoriţi la Goodwood

Festivalul Vitezei de la Goodwood, desfăşurat între 2 şi 4 Iulie, este un prilej extraordinar pentru ca Alfa Romeo să îşi sărbătorească centenarul. Celebrarea va atrage o mulţime de fani, dar şi cele mai glorioase modele Alfa din istorie, precum 8C 2900 B Speciale Tipo Le Mans 1938, Gran Premio Tipo B 1932, Gran Premio Tipo 159 'Alfetta' 1951 sau 155 DTM 1993. Acestea vor lua parte şi la cursa demonstrativă Goodwood Hillclimb.

Punctul central va fi însă sculptura care marchează cei 100 de ani de evoluţie, în aceeaşi lucrare fiind cuprinse monopostul legendar P2 Grand Prix şi ultima creaţie, supercar-ul, Alfa Romeo 8C Competizione. Cel care a făcut această abstractă lucrare este artistul Gerry Judah, creatorul subliniind că nu a avut deloc o treabă uşoară să încapsuleze tot ce are mai măreţ Alfa Romeo într-o singură operă. Abstracta creaţie este inspirată din legendara siglă Cloverleaf a mărcii italiene.

Evenimentul va avea şi o latură pragmatică, în Anglia urmând să îşi facă primul debut public şi mult aşteptata Alfa Giulietta, cel mai recent produs al italienilor .

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.