12 Iunie în istoria automobilistică

Pe 12 Iunie, acum un an, Chevrolet Corvette supercar-ul american de tradiţie atinge cota de 1,5 milioane exemplare produse, una impresionantă pentru nişa sa.

12 Iunie în istoria automobilistică 12 Iunie în istoria automobilistică

12 Iunie 2009 - Chevrolet Corvette este cea mai populară maşină sport americană şi una dintre cele mai reprezentative la nivel global. În curând se vor face 60 de ani - mai exact în 2013 - de producţie neîntreruptă, interval în care modelul a evoluat sub forma a şase generaţii. Mai important este că acest model a atins acum un an cota de 1,5 milioane de unităţi, una impresionantă pentru un automobil, în fond, de nişă.

Exemplarul care a marcat rotunda cifră era un Corvette 3LT decapotabil cu interior roşu şi plafon textil negru. Printr-o coincidenţă fericită, dar ciudată, acest exemplar avea specificaţii similare cu modelele care au atins cotele de 500.000 de unităţi (în 1977) şi 1.000.000 de unităţi (în 1992). Acel particular exemplar a fost produs la fabrica Bowling Green şi a fost livrat unui posesor american.

Primul model Chevrolet Corvette a ieşit pe porţile G.M. pe dată de 30 Iunie 1953 , deci în acest an, ultima zi a lunii a şasea va fii un prilej de sărbătoare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.