120.000 euro - atât costă supercarul polonez Arrinera Venocara

Recent, producătorul polonez Arrinera Automotive a dat publicităţii şi preţul de bază pentru supercarul est-european Arrinera Venocara. Vă tentează?

120.000 euro - atât costă supercarul polonez Arrinera Venocara 120.000 euro - atât costă supercarul polonez Arrinera Venocara

Apariţia unei maşini cu valenţe de supercar produsă în Polonia a cam stârnit vâlvă prin Olimpul maşinilor sport, iar Arrinera Venocara a devenit rapid o maşină exotică de serie redusă, graţie comenzilor care au început să curgă din direcţia celor cu bani, care doresc altceva decât Ferrari sau alte nume sonore.

Arrinera Venocara are un pret de pornire de circa 116.000 euro

Nu e de mirare, din moment ce preţul anunţat se dovedeşte foarte atractiv: Arrinera Venocara porneşte de la suma de 100.000 de lire sterline (aproximativ 116.000 euro), în condiţiile în care aspectul maşinii nu-i va lăsa indiferenţi pe amatorii de supercaruri. Dar nici performanţele nu dezamăgesc.

Motorul plasat central este un V8 de 6,2 litri, de origine Corvette, dezvoltând 650 CP şi un cuplu maxim de 820 Nm - valori obţinute prin apelarea la un compresor mecanic. Motorul este cuplat la o cutie de viteze secvenţială, iar masa totală a lui Arrinera Venocara se cifrează la doar 1,3 tone, graţie utilizării intensive a fibrei de carbon, a Kevlar-ului şi a suspensiei optimizate, realizate de specialistul Lee Noble.

Performante de supercar pentru Arrinera Venocara: 0-100 km/h in doar 3,2 secunde

Prin urmare, Arrinera Venocara afişează performanţe excelente: demaraj 0-100 km/h în doar 3,2 secunde, 0-200 km/h în 8,9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 340 km/h. Cu alte cuvinte, la acelaşi nivel cu nume sonore precum Ferrari 458 Italia sau Lamborghini Gallardo, dar la jumătate de preţ faţă de acestea, în condiţiile în care polonezii promit o manevrabilitate de maşină racing.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.