13 Iulie în istoria automobilistică

Astăzi este ziua de naştere a pilotului italian de Formula 1 Jarno Trulli, ajuns la vârsta de 36 de ani.

13 Iulie în istoria automobilistică 13 Iulie în istoria automobilistică

13 Iulie 1974 - În această zi în Pescara s-a născut pilotul italian Jarno Trulli. De mic lui Jarno i-a fost parcă hărăzit să intre în sporturile cu motor de viteză, părinţii săi foarte pasionaţi de motorsport şi-au numit fiul Jarno, în memoria motociclistului finlandez Jarno Saarinen, decedat în 1973 în timpul Marelui Premiu de la Monza.

Tatăl său l-a îndrumat de mic spre karting şi după ce şi-a făcut numele şi mâna în acest sport a trecut în Formula 3 în 1996, iar în 1997 a debutat în Formula 1 la Minardi. Imediat a trecut însă la Prost unde a fost foarte aproape de a câştiga prima sa cursă în Marele Premiu al Austriei, dar ghinionul l-a ţinut departe de cea mai înaltă treaptă a podiumului, motorul său explodând. A mai trecut pe la Jordan, Honda şi Renault, cu ultima echipă reuşind să obţină prima şi singura sa victorie în Formula 1.

Ulterior a mai pilotat pentru Toyota, iar în prezent pilotează pentru Lotus În acest an socotelile nu i-au prea ieşit nereuşind să strângă vreun punct. Jarno Trulli este unul dintre piloţii de Formula 1 care au vizitat România, dar nu doar ca ambasador al motorsportului, ci animat de interese de afaceri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.