1,3 miliarde de euro a costat restituirea taxei auto. Ce trebuie să faci dacă nu ai primit încă banii?

Şeful ANAF Mirela Călugăreanu a declarat sâmbătă că efortul bugetar a fost unul de şase miliarde de lei în cazul restituirii taxei auto, fiind vorba de circa două milioane de cereri. Nu toţi şoferii şi-au primit banii înapoi, însă, aceştia fiind nevoiţi să se adreseze organelor fiscale.

1,3 miliarde de euro a costat restituirea taxei auto. Ce trebuie să faci dacă nu ai primit încă banii? 1,3 miliarde de euro a costat restituirea taxei auto. Ce trebuie să faci dacă nu ai primit încă banii?

„Procesul de restituire a taxei auto s-a finalizat pe tot ceea ce înseamnă cereri conforme. A fost un efort bugetar deosebit pentru că aproape două milioane de români şi-au primit taxa înapoi, împreună cu dobânzile aferente. Efortul bugetar este semnificativ, mai mult de 6 miliarde de lei”, a declarat Mirela Călugăreanu, şef ANAF, la Antena 3.

„Numai în 2019 au primit taxa circa un milion de cetăţeni români, iar suma restituită a fost, numai în 2019, de peste trei miliarde”, a mai spus şeful ANAF. Aceasta a declarat că angajaţii Fiscului au făcut ore suplimentare pentru a fi restituite sumele datorate. Cu toate acestea, nu toată lumea şi-a primit banii înapoi. Mirela Călugăreanu spune că mai sunt dosare cu documentaţia incompletă, iar acestea nu au fost respinse, ci aşteaptă completarea dosarelor.

Cei care nu au primit încă banii în cont, trebuiă să „contacteze organele fiscale în vederea finalizării procesului de restituire. Nu am procedat la respingerea cererilor, ci am solicitat completarea documentelor”, a afirmat şeful ANAF. Aceasta nu a precizat câte persoane sunt în această situaţie, dar este semnificativ faptul că li după trei promisiuni succesive de finalizare a procesului de restituire a taxei auto mai sunt încă cetăţebni care nu au primit banii.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.